Tom Middendorp krijgt ereteken voor rol als bruggenbouwer

“Tom is een bruggenbouwer. Hij handelt vanuit de overtuiging dat de sleutel tot succes in samenwerking ligt. We zijn hem dankbaar, zeker in deze tijd.” Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken bedankte Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp gisteren voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij overhandigde Nederlands hoogste militair het Ereteken voor Verdienste van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Goud.


View on Twitter.

Middendorp kreeg de onderscheiding tijdens de Comprehensive Perspectives Meeting on Libya. Een initiatief van Middendorp dat draaide om samenwerken en bruggen bouwen. Zo’n 60 experts bespraken in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de problematische situatie in Libië. Denk aan bedrijven en organisaties als Clingendael, Cordaid en Pax die samen met diplomaten en ambtenaren naar antwoorden zochten op vragen als: wat zouden we moeten doen in Libië? Hoe? En met wie?

Commandant der Strijdkrachten
De Commandant der Strijdkrachten (CDS) is Defensie’s hoogste militair en geeft leiding aan de militairen en burgers van de marine, landmacht en luchtmacht. Dat geldt ook voor marechaussees als zij onder verantwoordelijkheid van de minister van Defensie werken. Sinds 28 juni 2012 is generaal Tom Middendorp CDS.