We4Sea gecertificeerd voor EU-MRV emission monitoring

Foto: We4Sea

De maritieme startup We4Sea is officieel gecertificeerd door Verifavia voor EU-MRV emission monitoring. We4Sea houdt zich bezig met brandstof efficiëntie en de vermindering van de uitstoot van zeeschepen door gebruik te maken van Big Data.

We4Sea heeft onlangs een nieuwe software module gelanceerd, de MRV-module, in reactie op de Europese emissiebewakingsvoorschriften voor schepen, EU-MRV genoemd. Deze regelgeving vereist dat alle schepen groter dan 5000 Bruto Tonnage hun CO2-uitstoot controleren, registreren en verifiëren bij het varen in Europese wateren vanaf januari 2018. Deze MRV-module is nu beoordeeld door Verifavia’s MRV-experts tegen de eisen van de EU-MRV-verordening (2015/757) in termen van proces en functionaliteit en blijkt volledig te voldoen.

Met de MRV-module worden alle vereiste MRV-gegevens gemakkelijk binnen de standaard scheeps-formulieren binnengehaald in de normale workflow voor aankomst-, vertrek- en middagrapportage. De verzamelde gegevens kunnen worden ingediend voor MRV-verificatie aan het eind van de monitoringperiode. Daarnaast kan het realtime brandstofverbruik en CO2-uitstoot continu gemonitord worden via een online dashboard.

Over We4Sea
We4Sea heeft een cloud platform ontwikkeld dat oplossingen biedt om de prestaties te optimaliseren en het brandstofverbruik en de uitstoot van zeeschepen te verminderen. We4Sea verzamelt enorme hoeveelheden operationele gegevens van een schip, zoals positie, snelheid, kop en motorgegevens. Deze gegevens worden naar de kust gestuurd, waar het verrijkt is met andere gegevensbronnen, zoals weersomstandigheden, golfhoogten, stromingen en wind. De algoritmen en energiemodellen van We4Sea transformeren deze grote data pool in handige informatie over hoe het gebruik en de configuratie van een schip is te optimaliseren. In pilotprojecten heeft We4Sea bewezen dat het gebruik van data-analyse de brandstofkosten kan verminderen tot wel 20%.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op September 14, 2017 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →