MARIN gaan samenwerken met instituut in Singapore

Het Maritime Institute, Singapore Polytechnic (MISP) en het MARIN gaan samenwerken op gebied van nautisch onderzoek, training, navigatie & simulatie technologie en autonomie & controletechnologie. Met als doel schonere, slimmere en veiligere schepen en een duurzaam gebruik van de zee. Daar hebben Director Lance Lim van MISP en Bas Buchner van MARIN een Memorandum of Cooperation (MoC) voor getekend op 6 september. 

Zo organiseert MARIN in Singapore met ondersteuning van SP een jaarlijkse expert cursus Hydrodynamics of Floating Offshore Structures, er wordt de expert cursus Hydrodynamics in Ship Design gestart en seminars georganiseerd op het gebied van nautisch onderzoek . Dit jaar wordt er in Singapore een gezamenlijk seminar georganiseerd op 6 oktober met de titel “Future of Maritime Safety”.

Na ondertekening zijn er discussies gevoerd over verdere invulling van de samenwerking. Enkele besproken onderwerpen zijn de volgende generatie simulator technologie, onderzoekssimultoren en autonome navigatie.