Team Brunel haalt ervaren duo Abby Ehler en Andrew Cape aan boord

Team Brunel haalt met de Britse Abby Ehler en de Australische Andrew Cape ruimschoots ervaring aan boord voor de Volvo Ocean Race 2017-18. Dit duo is samen goed voor 8 Volvo Ocean Races. Navigator Cape gaat voor de derde keer met schipper Bouwe Bekking de wereld rond, nadat ze in de vorige editie met Team Brunel als tweede overall eindigden. Voor Ehler wordt het een hereniging met Team SCA-ploeggenoot Annie Lush.

Schipper Bouwe Bekking: “Abby is één van de vrouwen met de meeste zeemijlen in de benen. Ik ken haar al sinds de Amer Sports-campagne van 2001-02. Ze is een zeer goede zeilster, dus we zijn blij met haar komst bij Team Brunel. Ze beschikt over veel technische kennis en neemt daarom de rol van bootmanager op zich. Met Andrew hebben we één van de beste navigators in de wereld. Kijk maar naar zijn zeil cv. Wat heeft hij niet gewonnen? We kunnen goed samenwerken en hebben vertrouwen in elkaar. Dat is een must als je de wereld rond gaat.”

De 55-jarige navigator Andrew Cape gaat aan zijn zevende editie beginnen, de derde met Bouwe Bekking en de tweede met Team Brunel. Cape: “Bouwe en ik hebben al zoveel races samen gezeild, dus we kennen elkaar door en door. Ik ben er weer bij, omdat ik in dit team geloof en ik graag mijn ervaring wil overdragen. Uiteindelijk is dit een competitie en ik wil winnen.”

Abby Ehler maakte in 2001-02 haar Race-debuut met Amer Sports Too. Dertien jaar later kwam het vervolg met Team SCA. Door veranderingen in de regels ten aanzien van het aantal toegestane zeilers aan boord, kiest het merendeel van de teams nu voor een gemengde bemanning. De andere Nederlandse campagne, team AkzoNobel, selecteerde 3 topzeilsters. Schipper Simeon Tienpont koos voor de Nederlandse Annemieke Bes, olympisch zeilkampioene Martine Grael (BRA) en de jongste zeilster van de Race, Emily Nagel (BER).