Havenbedrijf Amsterdam in de super yacht business

Foto: Nieuwe locatie van Royal van Lent (Feadship) in Amsterdam. Foto Feadship.

Sinds 30 augustus is het Havenbedrijf Amsterdam partner van de Hiswa Holland Yachting Group. Hiswa Holland Yachting Group vertegenwoordigd toonaangevende bedrijven in de super jachtbouw. Havenbedrijf Amsterdam wil zich diversifiëren door zich te richten op de super yacht business. Jachtbouw is een zeer hoogwaardig exportproduct waarin de Nederlandse markt ijzersterk is.

Jachtbouwers hebben grotere werven nodig dichtbij zee met een luchthaven en een mooie stad
Vanuit de markt is er steeds meer vraag naar grotere jachten. Jachtbouwers hebben steeds meer ruimte op het land en water nodig voor het bouwen en refitten van super jachten. Een aantal werven zijn daarom op zoek naar nieuwe uitbreidingslocaties. Daarnaast willen werven makkelijk toegang hebben tot open zee en voldoende ruimte op het land en het voorliggende water. Een aantrekkelijke stad met een internationale luchthaven om de hoek is belangrijk voor hun doelgroep.

Amsterdam port of call voor superjachten
Verder raken de Caribische en Mediterrane vaargebieden vol, en zijn eigenaren van jachten op zoek naar nieuwe vaargebieden. Scandinavië is tegenwoordig erg in trek. Amsterdam kan hierin fungeren als een zogenaamde ‘port of call’ – op weg naar o.a. Scandinavië.

Samen naar Monaco Yacht Show 
Hiswa en het Havenbedrijf gaan samen naar de Monaco Yacht Show eind september. Verder wordt er gewerkt om Amsterdam neer te zetten als vestigingslocatie voor de superjachtbouw en port of call. Tenslotte wordt er een business case opgesteld om te beoordelen welke havengebieden geschikt zijn voor het vestigen van de super yacht business.

Nieuwe werf van Royal van Lent in Amsterdams Havengebied
Royal van Lent (Feadship) heeft onlangs voor het Amsterdamse havengebied gekozen om hier een geheel nieuwe werf te bouwen, als uitbreiding op hun huidige activiteiten. De vestiging van jachtbouwer Royal van Lent is voor Havenbedrijf Amsterdam o.a. de aanleiding geweest om zich meer in de super yacht business te verdiepen en partijen uit deze business, zoals jachtbouwers, refitters en toeleveranciers aan Amsterdam te willen binden. Het Havenbedrijf heeft ook de ambitie om zich als bestemming te gaan profileren, ook wel port of call genoemd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →