40e editie Wereldhavendagen van start

Alle kinderen samen met Ahmed Aboutaleb, Rob Verkerk en Allard Castelein. Foto: Anne Reitsma

Donderdagmiddag is het formele startsein gegeven voor de 40e editie van de Wereldhavendagen. Het startsein werd gegeven door de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk en de CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, Allard Castelein aan boord van Zr. Ms Karel Doorman. 

Speciaal in het teken van de 40e editie van de Wereldhavendagen, stonden de drie stil bij verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen. Burgemeester Aboutaleb sprak daarbij over de band tussen de haven en de stad, waarbij de Wereldhavendagen de verbindende schakel is: “Zonder de haven zou deze stad nooit zijn geworden, tot wat het nu is.”

Generaal Verkerk benadrukte het belang van de bescherming van wereldwijde handelsroutes over zee, zodat de haven van Rotterdam goed kan blijven functioneren: “Nederland is als handelsland sterk afhankelijk van de vrije handelsroutes over zee. We moeten blijven investeren om die routes open te houden.”

Allard Castelein, van het Havenbedrijf Rotterdam, keek vooruit naar de toekomst van de haven: “De grootste uitdagingen voor onze haven zijn de digitalisering en de energietransitie. Jonge mensen die samen met ons die uitdaging aan willen gaan, zijn van harte welkom om bij ons te komen werken.” Hij benadrukte daarbij dat de Wereldhavendagen een uitstekende gelegenheid zijn, om jongeren in contact te brengen met de haven.

Met het luiden van een scheepshoorn van Zr.Ms. Karel Doorman is het startsein gegeven
Bij de formele openingshandeling werden de autoriteiten bijgestaan door 40 Rotterdamse schoolkinderen, die symbool staan voor de toekomst van het grootste maritieme evenement en de haven van Rotterdam. Met het luiden van een scheepshoorn van Zr.Ms. Karel Doorman werd samen met hen het formele startsein gegeven voor het evenement, dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvindt. Publiekstrekkers zijn daarbij onder andere het zware-lading-schip BigRoll Baffin en Zr.Ms. Karel Doorman. Op zaterdagavond vindt een muzikaal programma op de Nieuwe Maas plaats, waarbij wereldartiesten als Level 42 vanaf het water optreden.

Het evenement vindt voor een groot gedeelte plaats op de kades rond de Erasmusbrug, daarnaast zijn excursies naar de haven, festiviteiten in de stad en activiteiten in andere havengedeeltes. De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →