Veel marineschepen te zien tijdens Wereldhavendagen

Zr. Ms. Tromp. Foto: Defensie.

Ook dit jaar is de Koninklijke Marine te zien op de Wereldhavendagen van 1 t/m 3 september in Rotterdam. Er zijn 5 marineschepen te bezichtigen en bezoekers kunnen aan verschillende kadeactiviteiten meedoen.

Tijdens de Wereldhavendagen zijn de marineschepen opengesteld voor publiek. Neem bijvoorbeeld een kijkje aan boord van het grootste schip van de marine, het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman of aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp. Ook een bezoek aan patrouilleschip Zr.Ms. Holland mag niet ontbreken, evenals een rondleiding aan boord van de mijnenjager Zr.Ms. Willemstad.

Zr.Ms. Bruinvis voor 300e keer in Rotterdam
Traditioneel is de onderzeeboot een grote publiekstrekker. Zr.Ms. Bruinvis viert wat dat betreft een jubileum, deze meert al voor de 300e keer af in havenstad Rotterdam.  Naast deze schepen, is ook de maritieme NH-90 helikopter van het Defensie Helikopter Commando, een nieuwe sleepboot en een duikvaartuig te bewonderen. Voor wie graag zelf actief aan de slag gaat, biedt het mariniersdorp aan de Parkkade uitkomst. Maak kennis met de mariniers en hun uitrusting of daag jezelf uit op de hindernisbaan.

De marine trakteert het publiek dagelijks op verschillende spectaculaire demonstraties. Het oudste krijgsmachtdeel demonstreert ter hoogte van de Wilhelminakade onder andere hoe zij een schip bevrijdt van piraten en hoe drugssmokkelaars in het Caribisch Gebied onderschept worden. De demonstraties geven een kijkje in de operationele keuken en laten zien welke taken de marine zoal vervult voor Nederland.

Kijk voor het volledige programma op www.wereldhavendagen.nl.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →