Havenbedrijf Rotterdam maakt er een feestje van

Zr.Ms. Karel Doorman tijdens de Wereldhavendagen. Foto: Port of Rotterdam.

Havenbedrijf is ook dit jaar dominant aanwezig op de Wereldhavendagen die worden gehouden op 1, 2 en 3 september. Zij zijn te vinden op het festivalterrein met een gloednieuw onderkomen, aan de kade met de patrouilleschepen, maar ook in het ‘SummerLabb’ en vooral ook met tientallen personeelsleden die zich als vrijwilliger inzetten om van het evenement een groot feest te maken.

Grootste flipperkast van Rotterdam
Onder drie grote koepels – domes –  op de Wilhelminakade laat het Havenbedrijf zien waarom Rotterdam een van de grootste en slimste havens van de wereld is. In de ‘domes’ kunnen bezoekers ervaren welke rol de haven speelt binnen de wereldhandel.  In de grootste koepel staat een megagrote digitale flipperkast om wereldwijd verschillende havens en ladingstromen te ontdekken. Een showmaster loodst de bezoeker door het spel om de meeste punten te behalen. In een andere dome kan hij met behulp van de slimme routeplanner ‘Navigate’ spelenderwijs de beste route voor een container van A naar B bepalen. In de derde koepel stapt men de virtual reality-wereld van Maasvlakte 2 binnen. Natuurlijk liggen aan de kades van het festivalterrein een meetvaartuig, een patrouilleschip en een inspectievaartuig van het Havenbedrijf ter bezichtiging.

Moeilijkste kwis over de energietransitie
Samen met Energiebeheer Nederland, Shell, Gasunie en Erasmus MC organiseert het Havenbedrijf onder de naam ‘SummerLabb’ ‘De moeilijkste kwis van Nederland’. Dat gebeurt op alle drie Wereldhavendagen. Het spel wordt gespeeld in twaalf rondes per dag. Het gaat over energievraagstukken omdat de energietransitie –  de omschakeling van fossiele energie naar meer duurzame energiebronnen – één van de belangrijkste speerpunten is van het beleid van het Havenbedrijf voor de komende jaren.

Havenbedrijf Rotterdam staat aan de basis van de Wereldhavendagen 
Dit wordt de 40e editie van de Wereldhavendagen. Aan de basis daarvan staat het Havenbedrijf Rotterdam. Die organiseerde in 1978 de eerste Open Havendag, zoals het evenement toen heette. Nog steeds speelt het Havenbedrijf een voorname rol. Niet alleen als hoofdsponsor en gastheer want een voornaam deel van het evenement vindt plaats op de Wilhelminakade rondom het World Port Center, het hoofdkantoor van de havenautoriteiten. Het Havenbedrijf koestert de Wereldhavendagen. Het is een ideale manier om de band tussen stad en haven te verstevigen. Van oudsher domineerde de haven het stadsbeeld. Inmiddels is de haven bijna geheel uit het stadscentrum verdwenen. De Wereldhavendagen brengt hem weer eventjes terug in het stadscentrum en biedt bezoekers de mogelijkheid zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen door deel te nemen aan de excursies op de haventerreinen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →