Havenbedrijf Rotterdam maakt er een feestje van

Zr.Ms. Karel Doorman tijdens de Wereldhavendagen. Foto: Port of Rotterdam.

Havenbedrijf is ook dit jaar dominant aanwezig op de Wereldhavendagen die worden gehouden op 1, 2 en 3 september. Zij zijn te vinden op het festivalterrein met een gloednieuw onderkomen, aan de kade met de patrouilleschepen, maar ook in het ‘SummerLabb’ en vooral ook met tientallen personeelsleden die zich als vrijwilliger inzetten om van het evenement een groot feest te maken.

Grootste flipperkast van Rotterdam
Onder drie grote koepels – domes –  op de Wilhelminakade laat het Havenbedrijf zien waarom Rotterdam een van de grootste en slimste havens van de wereld is. In de ‘domes’ kunnen bezoekers ervaren welke rol de haven speelt binnen de wereldhandel.  In de grootste koepel staat een megagrote digitale flipperkast om wereldwijd verschillende havens en ladingstromen te ontdekken. Een showmaster loodst de bezoeker door het spel om de meeste punten te behalen. In een andere dome kan hij met behulp van de slimme routeplanner ‘Navigate’ spelenderwijs de beste route voor een container van A naar B bepalen. In de derde koepel stapt men de virtual reality-wereld van Maasvlakte 2 binnen. Natuurlijk liggen aan de kades van het festivalterrein een meetvaartuig, een patrouilleschip en een inspectievaartuig van het Havenbedrijf ter bezichtiging.

Moeilijkste kwis over de energietransitie
Samen met Energiebeheer Nederland, Shell, Gasunie en Erasmus MC organiseert het Havenbedrijf onder de naam ‘SummerLabb’ ‘De moeilijkste kwis van Nederland’. Dat gebeurt op alle drie Wereldhavendagen. Het spel wordt gespeeld in twaalf rondes per dag. Het gaat over energievraagstukken omdat de energietransitie –  de omschakeling van fossiele energie naar meer duurzame energiebronnen – één van de belangrijkste speerpunten is van het beleid van het Havenbedrijf voor de komende jaren.

Havenbedrijf Rotterdam staat aan de basis van de Wereldhavendagen 
Dit wordt de 40e editie van de Wereldhavendagen. Aan de basis daarvan staat het Havenbedrijf Rotterdam. Die organiseerde in 1978 de eerste Open Havendag, zoals het evenement toen heette. Nog steeds speelt het Havenbedrijf een voorname rol. Niet alleen als hoofdsponsor en gastheer want een voornaam deel van het evenement vindt plaats op de Wilhelminakade rondom het World Port Center, het hoofdkantoor van de havenautoriteiten. Het Havenbedrijf koestert de Wereldhavendagen. Het is een ideale manier om de band tussen stad en haven te verstevigen. Van oudsher domineerde de haven het stadsbeeld. Inmiddels is de haven bijna geheel uit het stadscentrum verdwenen. De Wereldhavendagen brengt hem weer eventjes terug in het stadscentrum en biedt bezoekers de mogelijkheid zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen door deel te nemen aan de excursies op de haventerreinen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2020 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Geen evenementen Geen evenementen