VIDEO: FPSO ‘Petrojarl I’ klaar voor Brazilië

De refit (renovatie) van het FPSO schip ‘Petrojarl I’ van Teekay is afgerond bij Damen Shiprepair in Rotterdam. Damen Shiprepair was al begin 2015 begonnen met de enorme upgrade van het schip en afgelopen vrijdag hebben zij het schip aan Teekay overhandigd. Met de refit in combinatie met de klimaatomstandigheden in Brazilië is de verwachting dat het schip nog 15 jaar meegaat.

Na 28 jaar werkzaam geweest te zijn op de Noordzee besloot Teekay om het schip niet af te danken maar te laten upgraden door Damen voor een klus in Brazilië op het Atlanta field van QGEP voor een periode van 5 jaar.

Om het schip klaar te maken voor Brazilië heeft ze rompversterkingen, staalvernieuwingswerk, verfwerk en topsides modifications ondergaan, in principe alles om haar levensduur te verlengen. Het schip heeft 14 maanden lang in Dok nr. 8 van 300 x 50 meter gestaan voor de renovatie van mariene systemen, onderwater romp, zeewater systeem, crane booms, heating coils in de tanks en gespecialiseerde staalwerken in de bovenste en onderste toren gebieden die volledig herzien en aangepast moesten worden.

De planning was om het schip halverwege 2016 klaar te hebben maar de werf liep vertraging op waardoor Teekay het charter-contract met QGEP heeft moeten wijzigen. Nu is de verwachting dat de werkzaamheden in 2018 gaan starten in het Atlanta field.