Minder en schoner brandstofverbruik door nieuwe samenwerking

A2B-online Container, GoodFuels Marine en We4Sea starten een samenwerkingstraject met als doel om het verbruik van fossiele brandstof en CO2-emissies van twee schepen van A2B-online Container te verlagen. We4Sea gebruikt Big Data technologie om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn om zuiniger te gaan varen. Minder brandstof betekend brandstofbesparing en minder uitstoot. Met de besparing van de fossiele brandstoffen kunnen de geavanceerde biobrandstoffen ingezet worden van GoodFuels, waardoor de CO2-emissies nog verder zullen afnemen.

A2B-online Container wil de emissieprestaties van haar schepen verbeteren. A2B-online Container biedt short-sea diensten aan vanaf de haven van Moerdijk naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk.

De monitoring van 2 schepen is inmiddels begonnen. De eerste fase duurt 3 maanden (tot half oktober) waarna de eerste analyses gaan plaatsvinden.

Alle data verzamelen
We4Sea is half juli gestart met het monitoren van de schepen ‘MS A2B Future’ en ‘MS A2B Comfort’. Alle data over positie en vaarsnelheid wordt verzameld en gecombineerd met de technisch-operationele meetgegevens die aan boord van de schepen aanwezig zijn. Daarnaast wordt er ook naar de weersomstandigheden, golven, wind en stroming gekeken. Half oktober is de eerste analyse klaar. Met deze analyse krijgt A2B-online Container een goed beeld van het werkelijke brandstofverbruik van hun schepen en de mogelijkheden om zuiniger te varen. Het traject wordt periodiek geëvalueerd om de besparingsmogelijkheden zo optimaal mogelijk te kunnen realiseren.

Dan Veen, CEO van We4Sea: “In dit project willen we bewijzen dat economie en ecologie prima samengaan. Efficiency en emissiereductie vormen een win-win situatie.”

GoodFuals levert duurzame biobrandstoffen 
GoodFuels Marine is leverancier van duurzame biobrandstoffen voor onder andere de maritieme industrie. De biobrandstoffen zijn direct mengbaar met fossiele gasolie (‘drop-in’) en vereisen geen aanpassing aan motor of infrastructuur. Bij inzet in pure vorm kan een CO2-reductie tot 90% worden behaald volgens GoodFuels. Welk aandeel biobrandstof krijgt binnen de brandstofmix van A2B-online Container, is afhankelijk van de brandstofbesparing gerealiseerd met hulp van We4Sea.

 

 

 

 

 

 

 

###