Registreer nu voor Offshore Energy 2017

OEEC 2017: Transformation through collaboration

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is een jaarlijks evenement dat inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste Europese evenementen waar alle facetten van de offshore energy sector aan bod komen. Met ruim 12.000 (offshore) professionals en meer dan 650 deelnemende bedrijven belooft deze tiende editie weer een geweldig evenement te worden op 9, 10 en 11 oktober 2017. Registreer je nu!

Zowel de exploratie en productie van de conventionele energiebronnen zoals olie & gas, als duurzame energiebronnen zoals offshore wind en marine energy staan tijdens OEEC 2017 opnieuw centraal. Om deze reden is het de ideale plek om nieuwe inzichten te vergaren over innovaties en verbintenissen binnen energie. Het thema van dit jaar is ‘Transformation through collaboration’ waar de nadruk wordt gelegd op de merkbare veranderingen binnen olie, gas en wind als gevolg van het lower-for-longer prijsklimaat. Dit biedt uitdagingen, maar ook zeker mooie kansen welke leiden tot intensievere samenwerkingen binnen alle industrieën. De energie transitie is in alles merkbaar, zo ook in het conferentieprogramma alsook op de beursvloer.  Ook dit jaar zijn er weer landenpaviljoens aanwezig, waaronder Nederland, China, Noorwegen, Schotland, Italië, Iran alsook paviljoens van AYOP, Den Helder en DMEC.

Uitgebreid conferentieprogramma

OEEC 2017 biedt ook een uitgebreid conferentieprogramma aan met acht technische sessies, verdeeld over ontbijt of lunchsessies, waarbij, onder andere, de volgende onderwerpen worden behandeld: subsea processing & infrastructure, decommissioning, asset integrity, global business oppertunities en rise of the renewables. Daarnaast vinden ook dit jaar weer het Industry Panel plaats alsook de Master Classes en Community Square.

Offshore WIND Conference

Als onderdeel van OEEC vindt ook dit jaar gelijktijdig de achtste editie van  Offshore WIND conferentie plaats op 9 en 10 oktober. Hernieuwbare energie speelt een onmisbare rol als we willen voldoen aan de stijgende vraag naar energievoorziening. De conferentie richt zich op de businesskansen en successen in deze hernieuwbare energie-industrie, welke uitdagingen er zijn op korte termijn (tot 2023) en lange termijn tot 2050. Bevestigde sprekers van DONG, Siemens, Ministerie van Economie en Infrastructuur en TNO.

Marine Energy Event

Op 11 oktober vindt ook het Marine Energy Event plaats tijdens OEEC welke wordt georganiseerd in samenwerking met EWA, de Nederlandse branchevereniging voor Energie uit Water. Deze dag staat in het teken van de commerciële haalbaarheid van marine energy en welke innovaties hiermee gemoeid zijn. Sprekes van onder andere EMEC, Bureau Veritas, Twin Valleys, EWA en DMEC delen hun visie op de financiele kansen binnen deze duurzame sector.

Community Square

Community Square wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en omvat, evenals de eerste editie, een interessant en gratis te bezoeken programma van ON AIR talkshows en Community Café meetings over de transformatie in de industrie. Je kunt hierbij denken aan klimaatveranderingen, decommissioning en hergebruik, hernieuwbare energie, digitalisatie ontwikkelingen die het landschap van onze industrie ingrijpend aanpassen. Diverse stakeholders vanuit E&P bedrijven, toeleveranciers, Ngo’s, academici en overheid delen en bediscussiëren nieuw ideeën en oplossingen over energietransitie, de toekomst van de Noordzee, nieuwe samenwerkingen binnen de industrieën en onze economie.

Offshore Energy Opening Gala Dinner en Offshore Energy Awards

Op maandag 9 oktober wordt voor de tweede keer het Offshore Energy Opening Gala Dinner en Awards Show georganiseerd in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Tijdens deze avond worden diverse successen gevierd worden door het uitreiken van drie industrie awards. De genomineerden worden in september bekend gemaakt en een deskundige jury zal alle inzendingen zorgvuldig beoordelen en de drie genomineerden per award bepalen. De drie awards die tijdens de Opening Gala Dinner worden gepresenteerd zijn; The Best Innovation in Offshore Energy Award; The Offshore Energy Public Outreach Award; en The Offshore Energy Young Engineer Award.

 

Registreer nu!

Registreer nu voor gratis toegang tot Offshore Energy 2017. Via de website vind je ook meer informatie over het conferentieprogramma en kun je tickets boeken voor de diverse onderdelen. Klik hier: www.offshore-energy.biz.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →