IHC investeert in Brazilie en start GranIHC Services

IHC heeft 50% van de aandelen van GranEnergia, een dochteronderneming van GranInvestimentos, overgenomen. De nieuwe onderneming die hierdoor ontstaat, gaat GranIHC Services heten. GranIHC Services gaat klanten in de offshore sector bedienen met producten en diensten op het gebied van IMR (inspection, maintenance & repair), logistiek en infrastructuur. In deze samenwerking wordt de Braziliaanse basis van GranEnergia gecombineerd met de kennis van IHC op het gebied van ontwerp, bouw en onderhoud van equipment en schepen.

Het Braziliaanse bedrijf GranInvestimentos en Royal IHC slaan de handen ineen om samen innovatieve en geïntegreerde oplossingen voor de hele lifecycle te kunnen bieden aan klanten in de olie & gas sector. Door deze samenwerking vergroten beide bedrijven hun operationele en serviceactiviteiten in Latijns-Amerika.

“Als één, geïntegreerde aanbieder”
Rodrigo Dantas, CEO van het nieuwe bedrijf: “Als één, geïntegreerde aanbieder leveren wij een uniek pakket aan producten en diensten aan de gehele olie & gas markt. Door de sterktes van beide ondernemingen te combineren leveren we een geïntegreerd aanbod aan producten en diensten en dat is in de Latijns-Amerikaanse markt een unieke propositie.”

GranIHC Services wil de gehele waardeketen voor haar klanten aanbieden: ontwerp, bouw, inbedrijfstelling, installatie, onderhoud en het uit bedrijf nemen van zowel equipment als schepen. Om de ambities mogelijk te maken gaan beide aandeelhouders de komende jaren investeren in de nieuwe onderneming.

“Strategisch belangrijke keuze voor IHC”
Adriano Fernandes, Executive Director in Latijns-Amerika van Royal IHC: “De nieuwe onderneming is een strategisch belangrijke keuze voor IHC. We hebben de ambitie lokaal steviger aanwezig te zijn, in het bijzonder op het gebied van services. Via GranIHC combineren we het Braziliaanse ondernemerschap met ruim 300 jaar oude traditie op het gebied van ontwerp en bouw van schepen en gespecialiseerd maritiem equipment.”