Definitief ontwerp voor Maritiem Instituut Willem Barentsz

Het definitieve ontwerp voor de renovatie van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling is opgeleverd. Met de grootschalige renovatie wil het MIWB haar schoolgebouwen moderniseren. Met de oplevering van het definitieve ontwerp is de onderwijsinstelling een stap dichter bij een eigentijdse onderwijsomgeving die klaar is voor de toekomst. Met de renovatie kan het MIWB zijn excellente positie behouden en versterken.

Naast het definitief ontwerp is de aanbestedingsprocedure voor de bouwbedrijven gestart. Deze aanbesteding leidt tot vijf partijen die gevraagd worden in te schrijven. In april 2018 is de aannemer bekend en starten de bouwvoorbereidingen. Vanaf juni 2018 beginnen de renovatiewerkzaamheden en in 2019 zijn de MIWB-gebouwen klaar voor de toekomst.

Excellent onderwijs nu en in de toekomst
Met de renovatie wil het MIWB haar schoolgebouwen en bijbehorende faciliteiten versterken, zodat het excellent onderwijs kan blijven aanbieden. Hiermee creëert de onderwijsinstelling een prettige leer- en werkomgeving die klaar is voor de toekomst. Zo ontstaan onder andere in het hoofdgebouw meer studie- en overlegplekken. In het trainingscentrum komt een extra verdieping met ruimte voor meer simulatoren en het Nautisch Kwartier krijgt een geheel nieuwe indeling. Van het werken aan de sloepen op de begane grond tot en met het elektriciteitslab op de tweede verdieping. Het bijgebouw met scheepsmotoren, Crystal Palace, krijgt een zonwerende schil. Het MIWB zet bij de renovatie ook in op duurzaamheid, door bijvoorbeeld optimale isolatie en een systeem voor warmteterugwinning.

Geheel nieuwe campus
Komend studiejaar worden de studentenwoningen op de geheel nieuwe campus op Terschelling al in gebruik genomen. Op deze campus, van Woningcorporatie De Veste, wonen de eerste- en tweedejaarsstudenten van het MIWB. De nieuwe campus bevindt zich op loopafstand van het MIWB en heeft onder andere een gezamenlijke studieruimte, fitnessruimte en een sportveld.

Maritiem instituut Willem Barentsz
Het MIWB op Terschelling is onderdeel van NHL Hogeschool en kent een lange geschiedenis. De opleidingen van het MIWB staan al jaren op de eerste plaats in de Keuzegids hoger onderwijs. De kwaliteit van het maritieme onderwijs behoort tot de hoogste van Nederland en ook internationaal staat het instituut zeer goed aangeschreven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >