Gewonde toeristen door walvis die vissersboot ramt

Bultrug walvis. Foto: Pixabay.

Voor de Australische kust is een bultrug walvis tegen een vissersboot van 8,5 meter geramd waardoor een aantal toeristen en bemanningsleden gewond zijn geraakt. Het dier zwom zo hard tegen de vissersboot dat de boot met de passagiers door de lucht heen vloog. De kapitein van de boot beschreef het voorval als een ‘freak ongeluk’, aldus Australische media

Door de kracht van de botsing vloog de boot de lucht in en raakte 2 passagiers bewusteloos. Er waren 5 toeristen en 3 bemanningsleden aan boord voor een visserstrip vlakbij Whitsunday Islands in het noordoosten van Australië. Twee toeristen liepen gebroken ribben op, een gebroken neus en 1 man had een flinke hoofdwond die gehecht moest worden in het ziekenhuis.

‘Dit was een zeldzaam en gek ongeluk’
Oliver Galea, de kapitein van de boot kreeg 8 hechtingen in zijn voorhoofd in het ziekenhuis. Hij zei dat iedereen in een fractie van een seconde ondersteboven lag en dat niemand wist waar de klap vandaag kwam totdat ze de walvis weg zagen zwemmen. ‘Dit was een zeldzaam en gek ongeluk’, aldus de kapitein.

‘Het is een wonder dat iedereen het overleefd heeft’
‘Het is een wonder dat iedereen het overleefd heeft’, aldus Rachel Carpenter, mede-eigenaar van de boot die tijdens het ongeluk niet aan boord was. ‘Het had zoveel slechter kunnen aflopen, ze hebben zo’n geluk gehad dat ze weer recht op het water zijn beland en dat de boot niet gekapseisd is en dat niemand overboord is gegooid’

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →