“Helpen om het beste uit mensen te halen”

Het beste uit mensen halen, een wens van veel bedrijven. Ook van InContext Consultancy Group, een adviesbureau dat organisaties helpt om dit doel te verwezenlijken. Tijdens Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2017 ondersteunden zij diverse maritieme en offshore bedrijven. Wij spraken met Winona van Eck, Consultant binnen InContext, over hoe zij bedrijven helpen hun doel te bereiken. Hoe uiteenlopend dit ook mag zijn.

In samenwerking een vertaalslag maken
Tijdens MOCE werden bezoekers middels case studies uitgedaagd door bedrijven om twee uur lang met een actueel of fictief probleem aan de slag te gaan. Voor de bedrijven het moment om te laten zien wat zij als werkgever te bieden hebben om potentiële nieuwe werknemers aan zich te binden. “Aan ons de taak om de bedrijven hierin te ondersteunen”, vertelt Van Eck. “Bedrijven hebben een bepaald beeld of visie die zij graag willen uitstralen naar buiten of willen overbrengen. Echter blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wij denken met de bedrijven mee om de vertaalslag te maken naar hoe zij dit het beste kunnen aan pakken.”

Inspireren en verbinden
“Wij stellen in eerste instantie een heleboel vragen om het bedrijf en bedrijfsproces echt te begrijpen en om erachter te komen wat een bedrijf wil uitstralen of vertellen. Wij helpen deze organisaties om dit goed en krachtig te kunnen overbrengen. Daarnaast is het goed in beeld krijgen van wie je doelgroep is ook een belangrijke stap”, gaat Van Eck verder. Als dit duidelijk is, gaat InContext in samenwerking met het bedrijf invulling geven aan in dit geval case studies. Dit doen zij door mensen te inspireren en te verbinden. “Wij creëren altijd een beleving om de mensen erbij te betrekken, zodat zij met het juiste gevoel vertrekken. Dat zijn volgens ons belangrijke aspecten.”

Een probleem is vaak brancheoverschrijdend
Naast helpen bij het vorm geven van case studies, biedt InContext ook ondersteuning in andere situaties waaronder cultuurverandering, leiderschapsontwikkeling en strategische gedragsverandering. Naast ruime ervaring in de offshore branche is InContext ook actief in andere sectoren. Een situatie of probleem is vaak brancheoverschrijdend. Door hun manier van (samen)werken en ervaring, is het mogelijk om te leren van andere sectoren en best practices toe te passen. “We brengen visie en strategie tot leven, innoveren werkwijzen, ontwikkelen leiderschap op ieder niveau, verbeteren samenwerking, groeien samen en creëren waarde voor organisaties, hun klanten en hun omgeving.”

“Op dit moment bieden wij, voor het vierde jaar, ook ondersteuning bij het vorm geven van de Masterclasses die door bedrijven worden aangeboden tijdens het Offshore Energy Exhibition & Conference op 10 en 11 oktober 2017 in Amsterdam RAI. We gaan in gesprek met de master om het onderwerp van de Masterclass verder uit te diepen. Naast de inhoud, is ook de vorm die gekozen wordt van belang. Samenwerken om waarde te creëren voor alle betrokken partijen, de deelnemers, de master en de organisator, daar gaan we voor!”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2017 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →