VIDEO: Yacht Support Vessel van Damen te water

Op 10 juli heeft de scheepsbouwer Damen haar nieuwste support yacht ‘New Frontiers’ in het Yacht Support-assortiment te water gelaten. Het 55 meter lange vaartuig geeft een combinatie van avontuur- en superjacht-ondersteuningsfuncties. In september wordt het schip opgeleverd en zal het van 27 tot 30 september op de Monaco Yacht Show te zien zijn.

Bij Damen noemen ze dit ‘The Smart Stretch’, in plaats van een nog groter jacht, kunnen jachtbezitters een yacht support vessel voor bij hun superjacht aanschaffen. Dat is goedkoper en heeft alle voordelen van flexibiliteit in gebruik, eenvoudig onderhoud en privacy. Het geeft meer luxe en fun dan ooit, zegt Mark Vermeulen, Product Director bij Damen. Tekst gaat verder onder de video.

“Een vakantie van vrijheid en spontaniteit”
Commercial Director, Rose Damen: “Onze klanten willen een vakantie van vrijheid en spontaniteit en de ‘New Frontiers’ maakt dat mogelijk. Of het nu gaat om een ​​weekend avontuurlijk duiken vanaf hun superjacht of genieten van twee locaties tegelijk met gebruik van een helikopter, het gaat allemaal om onvergetelijke ervaringen en vrijheid. We kijken er erg naar uit om de ‘New Frontiers’ in Monaco te laten zien.”

De New Frontier heeft net als yacht support vessel ‘Fast & Furious‘ van Damen een Sea Axe-platform. Daarnaast heeft de New Frontier veel verbeterde functies.

Belangrijkste features van de New Frontier:
• Eigenaars Suite is op het Main Deck
• In totaal 3 suites voor 6 gasten
• Lounge en dineren van circa 30 vierkante meter
• Zonneterras van circa 50 vierkante meter
• Avontuurcentrum met grote winkels / duik- en sportcentrum
• Extra accommodatie voor 4 medewerkers, piloten, beveiliging, gidsen
• Helipad en Main Deck ruimte van circa 190 vierkante meter met standaard fittingen voor bijboten en containers      (Totale dekruimte 240 vierkante meter)
• Laag geluid en trillingen in gastgebieden
• Verbeterde yachting AV en navigatiesystemen
• Een kraan aan boord met een capaciteit van 12 ton
• Technisch klaar voor A-frame installatie (voor het gebruik van duikboten)

Specificaties
• Lengte 55,30 meter (181 ft)
• Breedte 9 meter
• Diepte 3.20 meter
• Bruto Tonnage 496
• Snelheid 20 knopen
• Bereik 5.000 zeemijl
• Helikopter 3.700 kg maximum startgewicht

Volgens Damen lopen zij voorop in deze niche markt van superjachtondersteunende vaartuigen. Er zijn in totaal 11 Damen Yacht Support Vessels opgeleverd of in aanbouw op dit moment.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →