Wijnne Barends Logistics breidt uit in Eemshaven 

Wijnne Barends Logistics heeft haar op- en overslagcapaciteit in de Eemshaven meer dan verdubbeld. De uitbreiding van de logistieke dienstverlener betreft de aankoop van 2 terreinen, in totaal 4,7 hectare, direct gelegen aan de bestaande terminal van Wijnne Barends Logistics in de Beatrixhaven.

Het eerste terrein is 2,7 hectare en ligt aan de Julianahaven, dat door de Holemans Groep wordt gebruikt voor op en overslag van bouwgrondstoffen voor spoor-, water-, en wegenbouw. Het tweede terrein is 2,0 hectare nieuw terrein en ligt aan de Beatrixhaven, direct naast de huidige locatie.

De uitbreiding geeft Wijnne Barends Logistics meer ruimte om met name offshore (wind) gerelateerde klanten nog beter te kunnen bedienen. Ter voorkoming van gevaarlijke situaties als ladingen tussen beide terreinen vervoerd worden en het voldoen aan de Internationale Code voor de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten (ISPS), heeft de gemeenteraad van Eemsmond inmiddels toestemming verleend aan Groningen Seaports om het deel van de weg (Westlob), dat beide terreinen scheidt, niet langer algemeen toegankelijk te houden.

Wijnne Barends Logistics is sinds 2008 actief in de Eemshaven met op- en overslag van bulk- en projectlading. In samenwerking met rederij Spliethoff uit Amsterdam is er wekelijks een (container) lijndienst tussen de Eemshaven en de oostkust van de Verenigde Staten waarvoor het Holemans terrein al deels werd gehuurd.

Wijnne Barends Logistics exploiteert in totaal 4 locaties in Delfzijl en de Eemshaven en is onderdeel van de in Amsterdam gevestigde Spliethoff Group die een vooraanstaande rol speelt in de wereldwijde transport van project-, zware en algemene lading alsmede ro-ro transport en het vervoer van jachten. De groep beheert een moderne vloot van meer dan 100 schepen, waaronder zware lading, ro-ro en half-afzinkbare schepen met een draagvermogen van 3.000 tot 23.000 ton, onder Nederlandse vlag. De groep bestaat uit Spliethoff’s Bevrachtingskantoor, BigLift Shipping, Sevenstar Yacht Transport, Transfennica, Bore en Wijnne Barends.