Damen bouwt 13 patrouilleboten voor Amerikaanse defensie

Artist impression patrouilleboot van Damen.

Damen Shipyards Group gaat samen met de Amerikaanse scheepsbouwer Metal Shark 13 Damen SPa 2606 patrouilleboten bouwen. De nieuwe schepen ondersteunen het Amerikaanse ministerie van defensie buitenlands militaire verkoop programma.

De Amerikaanse Marine heeft Metal Shark geselecteerd om Near Coastal Patrol Vessels (NCPV’s) te bouwen voor de partnerlanden van de Verenigde Staten via het Foreign Military Sales plan van het ministerie van Defensie. Het gaat om 13, 85 voet Defiant-klasse gelaste aluminium boten voor de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Guatemala en andere partnerlanden van de Verenigde Staten.

Gebaseerd op het ontwerp van Damen
De nieuwe vaartuigen zijn gebaseerd op het ontwerp van Damen’s Stan Patrol 2606 Foreign Military Sale (FMS). Dit model wordt door Metal Shark aangepast aan de eisen van de NCPV-missie. De boot kan een breed scala aan missieprofielen uitvoeren, met inbegrip van zoeken en redden, grenspatrouille, politie- en douanediensten, counter-narcotische operaties en het beveiligen van wateren van economisch belang.

Carl Wegener, commercieel directeur Metal Shark: “We hebben de afgelopen 3 jaar de Damen Patrouille-ontwerpen bevorderd en zijn erg enthousiast met deze eerste bestelling. We verwachten veel goede dingen van ons partnerschap met Damen en we zijn ervan overtuigd dat dit de eerste van veel meer gezamenlijke projecten is.”

De belangrijkste eigenschappen van Damen’s Stan Patrol 2606 zijn het grote laadvermogen, economische operationele kosten en de duurzaamheid. Metal Shark heeft daar zijn eigen crewvriendelijke functionaliteiten aan toegevoegd.

Metal Shark 
De NCPV vloot wordt gebouwd op de Franklin, Louisiana Waterfront scheepswerf van Metal Shark. Metal Shark Boats is opgericht in 1986 en zijn de toonaangevende leveranciers van aangepaste boten voor defensie, wetshandhaving en commerciële entiteiten. Metal Shark heeft in de afgelopen drie jaar meer dan 500 schepen geproduceerd. Metal Shark produceert een breed scala van aangepaste monohull en catamaran schepen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >