Damen bouwt 13 patrouilleboten voor Amerikaanse defensie

Artist impression patrouilleboot van Damen.

Damen Shipyards Group gaat samen met de Amerikaanse scheepsbouwer Metal Shark 13 Damen SPa 2606 patrouilleboten bouwen. De nieuwe schepen ondersteunen het Amerikaanse ministerie van defensie buitenlands militaire verkoop programma.

De Amerikaanse Marine heeft Metal Shark geselecteerd om Near Coastal Patrol Vessels (NCPV’s) te bouwen voor de partnerlanden van de Verenigde Staten via het Foreign Military Sales plan van het ministerie van Defensie. Het gaat om 13, 85 voet Defiant-klasse gelaste aluminium boten voor de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Costa Rica, Guatemala en andere partnerlanden van de Verenigde Staten.

Gebaseerd op het ontwerp van Damen
De nieuwe vaartuigen zijn gebaseerd op het ontwerp van Damen’s Stan Patrol 2606 Foreign Military Sale (FMS). Dit model wordt door Metal Shark aangepast aan de eisen van de NCPV-missie. De boot kan een breed scala aan missieprofielen uitvoeren, met inbegrip van zoeken en redden, grenspatrouille, politie- en douanediensten, counter-narcotische operaties en het beveiligen van wateren van economisch belang.

Carl Wegener, commercieel directeur Metal Shark: “We hebben de afgelopen 3 jaar de Damen Patrouille-ontwerpen bevorderd en zijn erg enthousiast met deze eerste bestelling. We verwachten veel goede dingen van ons partnerschap met Damen en we zijn ervan overtuigd dat dit de eerste van veel meer gezamenlijke projecten is.”

De belangrijkste eigenschappen van Damen’s Stan Patrol 2606 zijn het grote laadvermogen, economische operationele kosten en de duurzaamheid. Metal Shark heeft daar zijn eigen crewvriendelijke functionaliteiten aan toegevoegd.

Metal Shark 
De NCPV vloot wordt gebouwd op de Franklin, Louisiana Waterfront scheepswerf van Metal Shark. Metal Shark Boats is opgericht in 1986 en zijn de toonaangevende leveranciers van aangepaste boten voor defensie, wetshandhaving en commerciële entiteiten. Metal Shark heeft in de afgelopen drie jaar meer dan 500 schepen geproduceerd. Metal Shark produceert een breed scala van aangepaste monohull en catamaran schepen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Rondvaart met Sinterklaas

Stap zondag 25 november met het hele gezin aan aan boord van de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten. Na de vaartocht kunnen de kinderen samen met de Pieten, onder begeleiding van Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis), een mooie pietenmuts maken en een coole glitter tattoo laten zetten.

Programma
13.40 uur Opwachten Sinterklaas en Pieten bij FutureLand
13.50 uur Aankomst Sinterklaas en Pieten
14.00 uur Rondvaart met Sinterklaas en Pieten
15.30 uur Sinterklaas en Pieten bezoeken FutureLand
16.30 uur Uitzwaaien Sinterklaas en Pieten
Voor alle kinderen heeft de Sint een leuk presentje!

Knutselworkshop
Het knutselen van de pietenmuts en het zetten van een glitter tattoo kan tussen 11.00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen.

Praktische informatie & reserveren
Voor deze Sinterklaasvaartocht geldt een speciaal tarief: alle passagiers, groot en klein, varen mee voor slechts € 7,95. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee aan boord. In het reserveringsysteem vind je deze bijzondere vaartocht met Sinterklaas na de keuze voor de boot en de selectie van 25 november. Je reservering is pas definitief na de laatste stap. Ga naar express.futureland.nl om te reserveren.

read more >