Siemens Gamesa levert 94 turbines voor windpark Zeeuwse Kust

Siemens Gamesa en DONG Energy hebben een overeenkomst getekend voor de levering van 94 8-MW-turbines (752 MW) voor het offshore windpark Borssele 1 en 2. Het windpark gaat in 2020 in gebruik genomen worden. Met de capaciteit van dit windpark kunnen straks jaarlijks 1 miljoen huishoudens energie gebruiken. 

Naast de levering van de turbinus gaat Siemens Gamesa ook het onderhoud leveren aan de turbines. Het windpark wordt 22 kilometer uit de kust van de provincie Zeeland op een diepte van 14 tot 38 meter gebouwd en heeft een oppervlak van 128,3 km2.

De gondels voor dit project worden in de nieuwe fabriek van Siemens Gamesa in Cuxhaven (Duitsland) gebouwd. De rotorbladen worden in Hull (Engeland) geproduceerd.

David Molenaar, CEO van Siemens Gamesa in Nederland: “We zijn blij om in navolging van de projecten Westermeerwind in het IJsselmeer en Windpark Gemini ten noorden van Schiermonnikoog ook het volgende grote offshore windpark van onze windturbines te voorzien en daarnaast het onderhoud te gaan verzorgen. Daarmee leveren wij een grote bijdrage aan de doelstellingen van het Energieakkoord.”

Siemens Gamesa en DONG Energy hebben al eerder samengewerkt bij diverse offshore-windparken, zoals London Array, West of Duddon Sands en Westermost Rough in het Verenigd Koninkrijk, het Anholt-project in Denemarken en bij Borkum Riffgrund 1 en Gode Wind 1 en 2 voor de Duitse kust.