Koen Breedveld nieuwe directeur Reddingsbrigade Nederland

Per september begint Koen Breedveld als nieuwe directeur van Reddingsbrigade Nederland. Hij volgt daarmee ad interim-directeur Luc Dietz op. Koen Breedveld is expert op het gebied van zwemvaardigheid.

In 2001 is hij gestart met onderzoek naar zwemvaardigheid wat in 2013 heeft geleid tot het allereerste brancherapport over zwemmen. Het rapport is onder zijn leiding als directeur-bestuurder uitgebracht door het Mulier Instituut. Het Mulier Instituut is autoriteit op het gebied van sportonderzoek.

Koen Breedveld: “Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar. Het werk van die duizenden vrijwilligers is van publiek belang. Ik vind het een eer om samen met al die vrijwilligers, medewerkers en partners de organisatie een nieuwe eeuw in te loodsen.”

Koen Breedveld volgt Luc Dietz op die sinds december actief is als ad interim-directeur. Luc Dietz blijft tot en met het einde van het jaar verbonden in de rol van programmadirecteur, speciaal voor de samenwerking met KNRM en begeleiding van de transitie naar de nieuwe Reddingsvloot.