Reddingsbrigade al 96 keer in actie dit zomerseizoen

In de eerste week van de zomer kwam de Reddingsbrigade 96 keer in actie. 4 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie.  Gedurende 10 weken in de zomerperiode communiceert Reddingsbrigade Nederland wekelijks de hulpverleningen uitgevoerd door de lifeguards van de Reddingsbrigade op en om het water en geeft zij tips om veilig van het water te genieten. Vorig jaar kwam de Reddingsbrigade in de zomerperiode 7.416 keer in actie. Voorafgaand aan de zomer heeft de Reddingsbrigade in 2017 al 1.494 hulpverleningen uitgevoerd.

Afgelopen week kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade in actie op uiteenlopende meldingen.  In 6 gevallen betrof het zwemmers die in de problemen waren gekomen en op verschillende locaties werd hulp geboden aan opvarenden van vaartuigen of andere watersporters, waaronder 15 kiters.

100-jarig jubileum
Reddingsbrigade Nederland viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Al 100 jaar zet de Reddingsbrigade zich in om mensen te leren zichzelf en anderen te redden. Ook deze zomer staan de lifeguards van de Reddingsbrigade weer klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten.  Dat doen zij door  preventief toezicht te houden bij het strand en recreatiegebieden en door advies te geven hoe en waar je veilig kan zwemmen. Hierdoor worden veel ongevallen voorkomen.

Tips van de Reddingsbrigade om komende zomer veilig van een dagje aan het water te genieten:

1.     Ga alleen zwemmen op plaatsen waar dat is toegestaan en waar toezicht door de Reddingsbrigade (lifeguards) wordt gehouden.

2.     Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op armlengte afstand bij kleine kinderen en doe uw kind een 06-polsbandje om.

3.     Bedenk of je fit genoeg bent om te zwemmen of te watersporten en ga niet alleen zwemmen.

4.     Kun je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën te water.

5.     Zwem niet in de buurt van muien (= stroming die richting zee trekt).