Bouwe Bekking weer in Volvo Ocean Race met Team Brunel 

Bouwe Bekking keert weer terug in de Volvo Ocean Race 2017-18. Voor de 2e keer als schipper van Team Brunel. Deze race zit in zijn bloed en laat hem niet meer los. Het wordt zijn 8e deelname, waarmee hij de meest ervaren zeiler uit de geschiedenis van de Volvo Ocean Race is.

Niemand zeilde meer nautische mijlen in de Volvo Ocean Race dan Bouwe Bekking. Hij maakte in 1985-86 zijn debuut als bemanningslid van Philips Innovator van Dirk Nauta. Ruim 30 jaar later op 54-jarige leeftijd is die obsessie voor de Volvo Ocean Race alleen maar intenser geworden.

Brunel is inmiddels zelf een Volvo Ocean Race-veteraan
Tot de partners van het team behoren Brunel, het van oorsprong Nederlandse detacheringsbureau gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy, en de oprichter Jan Brand. Brunel is inmiddels zelf een Volvo Ocean Race-veteraan. Het internationale bedrijf raakte in 1997-98 voor het eerst betrokken bij de race.

De race start op 22 oktober vanuit het Spaanse Alicante
De vloot bestaat uit maximaal 8 Volvo Ocean 65’s, waarvan de 7 boten uit de vorige race een uitvoerige refit hebben ondergaan. De 8e VO 65 komt nieuw van de werf en werd vorige week voor team AkzoNobel in Den Haag gedoopt.

Met nog vier maanden te gaan tot de start van de Volvo Ocean Race 2017-18 is het startveld bijna vol. De overige, bevestigde teams zijn: team AkzoNobel (geschipperd door Simeon Tienpont), Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier), MAPFRE (Xabi Fernández), Vestas11th Hour Racing (Charlie Enright), Team Sun Hung Kai/Scallywag (David Witt) en Turn The Tide On Plastic (Dee Caffari)