Platform voor Statoil vertrokken bij Heerema in Zwijndrecht

Het vertrek van het Jacket uit Zwijndrecht. Foto: HFG.

Op zondag 25 juni is de topside voor het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform vertrokken bij Heerema in Zwijndrecht. Het jacket is maandag vertrokken.

Heerema verzorgt de engineering, inkoop en constructie als het transport en de installatie van het platform voor Statoil. Heerema Fabrication Group (HFG) is in juni 2016 begonnen met de bouw en binnen een jaar realiseerde HFG een topside van 900 ton van 25 x 23 meter met een hoogte van 20 meter en een een 4.400 ton jacket met een hoogte van 138 meter en een basis van 36 x 36 meter.

Heerema Marine Contractors (HMC) voert het transport naar de offshore locatie uit en de installatie met HMC’s SSCV Hermod in het Oseberg gebied in het Noorse deel van de Noordzee, ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van Bergen.

“We zijn trots op wat we hebben gerealiseerd voor Statoil,” aldus Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van HFG. “Ons ontwerp van een onbemand wellhead platform zonder faciliteiten, helikopterdek en reddingsboten is een nieuw concept met grote mogelijkheden. Het komt tegemoet aan de uitdagingen van lagere investeringskosten en hogere efficiency-eisen. Het succes van dit project is te danken aan de uitstekende samenwerking met de klant en de gecombineerde kracht van HFG en HMC, van engineering tot en met installatie. Samen met Statoil bereiken we in alle opzichten het beste resultaat door onze krachten te bundelen.”

De eindbestemming van het Oseberg Vestflanken 2 Unmanned Wellhead Platform is in het Noorse deel van de Noordzee, ongeveer 8 kilometer ten noordwesten van het Oseberg Field Centre. Het is de eerste van drie geplande fases voor het ontwikkelen van de overgebleven reserves in het Oseberg gebied. De Oseberg Vestflanken Development bestaat uit een onbemand wellhead platform dat is uitgerust voor 10 bronnen.

Twee bestaande onderzeese bronnen worden eveneens hergebruikt. De stroom uit de bron wordt via een nieuwe pijplijn naar het Oseberg Field Centre getransporteerd en van daaruit wordt de bron op afstand bediend. De ontwikkeling van het veld levert naar verwachting 110 miljoen vaten olie equivalent op. De start van de productie staat gepland in het tweede kwartaal van 2018

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →