Maritieme bedrijven krijgen voorrang in Scheveningen-Haven

Scheveningen-Haven. Foto: Rijkswaterstaat.

Het college van B en W geven maritieme bedrijven voorrang op woningbouw in Scheveningen-Haven, dat maakte gemeente Den Haag op 20 juni bekend. Aan de derde haven van Scheveningen wordt het Zuiderstrandtheater gesloten en daarna ingericht voor bedrijven met een parkeergarage.

‘Scheveningen is en blijft haven’
Eerder stonden er nieuwe woningen gepland. Het besluit past in het beleid dat de gemeente twee jaar geleden heeft ingezet met de nota ‘Scheveningen is en blijft haven’.

In totaal wil Den Haag de komende periode 6 plekken binnen het 150 hectare grote havengebied terrein teruggeven aan maritieme bedrijvigheid. Wethouder Karsten Klein van Stedelijke Economie en Haven noemt de keuze daarvoor een logische stap.

Ruimte voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie
“Scheveningen-Haven is een unieke toegangspoort naar zee. Dat zien bedrijven ook. Innovatieve ondernemers blijken steeds vaker geïnteresseerd in de mogelijkheden die Scheveningen biedt. Wij hebben een haven waar bijvoorbeeld volop ruimte is voor ‘blue economy’, met onder meer zeewierteelt, wind- en golfenergie. Dat levert voor de toekomst belangrijke economische kansen en werkgelegenheid op voor Den Haag. Banen voor met name de volgende generatie Scheveningers”,
aldus Klein.

Het gebied op de kop van de derde haven wordt openbaar toegankelijk en aantrekkelijk voor het publiek. De komende periode laat het college van B en W onderzoeken wat de juridische, financiële en akoestische gevolgen zijn van die wijziging.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →