Geslaagde 13e editie van Havenfestival IJmond

De organisatie van het Havenfestival kijkt terug op een geslaagde 13e editie van het evenement in IJmuiden het afgelopen weekend. Hoogtepunten waren de rondleidingen op het boorplaform Paragon, de watershows van het Nijlpaard, de verse vistafel, het feest op zaterdagavond en de gratis rondvaarten van de nautische dienstverleners. Het zomerse festivalweer droeg bij aan een geweldige sfeer op de Trawlerkade.

Jakob Klompien, voorzitter van de Stichting Havenfestival is verheugd met het resultaat, 25.000 bezoekers en veel inspiratie voor volgend jaar. “We gaan snel evalueren​ en daarna meteen aan de slag met het thema voor 2018. We willen nog nadrukkelijker de link leggen met de visserij en maakindustrie, twee belangrijke economische pijlers van de IJmond. We willen graag laten zien wat onze regio zo bijzonder maakt”, aldus Klompien.

Muziek programmering bleek schot in de roos
“Martijn Fischer en Lange Frans hebben er samen met alle lokale muzikanten een geweldig feest van gemaakt. Maar ook overdag, waar vrijwel alleen lokale acts optraden, was het bij alle podia gezellig druk. Voor het Young Talent Stage was zelfs een wachtlijst, zoveel lokaal talent had zich aangemeld. Mooi om te zien!”