Spoedcursus nieuwe maakindustrie tijdens Industry Day

Foto: Future Flux Festival

3D printers, Internet of Things, robotisering en nieuwe materialen; in hoog tempo verandert de maakindustrie. Tijdens Industry Day op 9 juni in de Onderzeebootloods en het Innovation Dock op RDM Rotterdam wordt ingegaan op hoe we slim kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen. Met keynotes, workshops en inspiratiesessies krijgen bezoekers een spoedcursus nieuwe maakindustrie.

Wat kun je met deze nieuwe technologieën? Wat is de impact ervan op de samenleving? En wat is de creatieve toepassing ervan? Hoe kunnen we ook in de 21e eeuw een koers varen waarmee we hoofd kunnen bieden aan de vele uitdagingen die ons te wachten staan? En hoe gaan we binnen ons werkveld zelf met innovatie aan de slag?

Het ochtendprogramma bestaat uit keynotes waarin vooruitstrevende ontwerpers, ondernemers, wetenschappers en kunstenaars in gaan op deze onderwerpen en hoe zij tegen de toekomst kijken, waaronder Ranmarine bekend van de Waste Sharks. In de haven van Rotterdam zijn vier Waste Sharks actief: aqua drones die zwerfvuil ‘opslurpen’. Ze verzamelen autonoom zo’n 500 kilo afval per keer. Dat afval levert de drone af voor verdere verwerking. Ook Wietse van der Werf van Sea Ranger Service is aanwezig om de bezoekers te inspireren. Wietse richtte Wildlife Air Service op om met vliegtuigen en drones illegale visserij te verzamelen. Nu werkt hij aan het Dry Dock, een circulaire scheepswerf in de Rotterdamse haven en de Sea Ranger Service. In het project worden werkloze Rotterdamse jongeren door marine veteranen opgeleid tot Sea Rangers en gaan op zee beschermde gebieden beheren. Het middagprogramma bestaat uit workshops, demonstraties en inspiratiesessies waarin bezoekers zelf aan de slag gaan.

FUTURE FLUX is een meerdaags festival voor nieuwsgierige mensen en een platform voor nieuwe ontwikkelingen in techniek, kunst en innovatie. Het evenement past daarmee bij Rotterdam als stad waar de ruimte is om ideeën niet alleen te ontwikkelen, maar ook te testen en uit te voeren. Dat je de wereld kunt veranderen door dingen te maken is daarbij het uitgangspunt. Kijk voor het hele programma op www.futurefluxfestival.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op June 6, 2017

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →