VIDEO: ‘Game Changer’ Yacht Support vessel in Londen

Het nieuwe Yacht Support vessel ‘Game Changer’ van Damen heeft 3 dagen in Londen gelegen. Het 70 meter lange jacht lag daar ter promotie van dit soort jachten. Bezoekers genoten van een breed scala aan tenders, speelgoed en een duikboot welke bij het jacht horen. En Game Changer heeft een serieuze discussie over veilige helikopteroperaties veroorzaakt.

Mark Vermeulen, Product Director bij Damen: “Dit was een geweldige kans om het publiek van dichtbij te laten zien wat het Yacht Support concept is, wat nog steeds een relatief nieuw fenomeen in de industrie is. Een Yacht Support Vessel is een enorme stap voorwaarts om het groeiende aantal eigenaren die meer willen doen aan boord met meer apparatuur, meer speelgoed met meer personeel. Deze jachten zijn perfect uitgerust voor een breed scala aan superyacht-activiteiten voor een aanzienlijke lagere kostprijs dan voor een groter jacht. En, de eigenaren krijgen alle voordelen van de flexibele mogelijkheden en behouden hun privacy aan boord. Daarom noemen wij dit ‘Smart Stretch’.”

Commercial Director Rose Damen: “Game Changer heeft een grote indruk gemaakt op de eigenaars, kapiteins, makelaars en de ontwerpers. Met name haar helikoptermogelijkheden met de hangar welke in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden. Als het gaat om het ontwerp van de helikoptermogelijkheden aan boord van superjachten zijn sommige partijen in de industrie aan het heroverwegen wat voor risico’s acceptabel zijn voor de familie en vrienden van de eigenaren van dit soort jachten. Game Changer biedt echt de ultieme yachting-oplossing voor professionele helikopteroperaties.”  

Helideck voldoet aan de strengste offshore regelgeving
Game Changer heeft een volledig gecertificeerde LY3 helideck die geschikt is voor charter en commercieel gebruik. En op basis van DAMEN’s lange ervaringsbouw voldoet het helideck aan de strengste offshore regelgeving. Met Game Changer kan een grotere helikopter gebruikt worden met een maximaal startgewicht van 5 ton en D14 rotor diamter.

Helikopter kan zakken in het hangar en tanken aan boord zonder overlast te veroorzaken voor de gasten 
Deze langeafstandshelikopters kunnen dag en nacht veilig landen in een verschillende weersomstandigheden. Doordat de helikopter verlaagd kan worden in de hangar wordt deze beschermd tegen de elementen van het weer en kan er zonder moeite getankt worden voor vertrek en zonder dat de gasten te verstoren van Game Changer. De tankinstallaties in de Hangar bevatten Jet A-1 brandstoftanks van 10.000 liter en zijn volgens de hoogste veiligheids- en brandveiligheidsvoorschriften gebouwd.

Kapitein en checklist van de eigenaar, wat nemen we mee?

* Gecertificeerde helideck
* Hangar om helikopter te beschermen tegen de elementen van het weer
* Big limo tender voor kust trips
* Grote open top tender / chase boot
* Duikboot
* Dive support tender met ingesloten cabine
* Duikcentrum en decompressiekamer
* Sport vissersboot
* Jetski, motorfietsen, voertuigen, sport zeilen, windsurfen
* Ultra-snelle RHIB
* Accommodatie voor helikopter piloten, onderwater piloten, duik gids en beveiliging
* Hutten voor eigen personeel en een volledig uitgerust personeelskantoor
* Heli brandstof, brandstof voor de tenders en diesel
* Een ziekenboeg

Specificaties Game Changer:

* Lengte in totaal 69,15 meter (227 ft)
* Breedte overal 11,50 meter (38 ft)
* Ontwerp (volle belasting) 3.65 meter (12 ft)
* Bruto Tonnage 1.200
* Naval architectuur DAMEN
* Snelheid (maximum) 22 knopen
* Bereik @ 16 knopen 4.500 zeemijl
* Personeel / bemanning 22
* Dekruimte 250 vierkante meter
* Dekkraan 12 ton
* Heli max. Afname gewicht 5.000 kilo

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →