Jan De Nul Group bestelt vierde Hopper Dredger in Singapore

Foto: Jan De Nul.

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Keppel Singmarine Pte.Ltd. voor de bouw van een 6.000 m3 Trailing Suction Hopper Dredger (‘TSHD’). Dit is de 4e nieuwbouworder voor een hopper dredger bij de scheepswerf.

In het contract is een optie voor een 5e hopperzuiger opgenomen. Het schip is een diesel-elektrische uitvoering, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de energie en het verlagen van brandstofolieverbruik en -uitstoot.

Daarnaast is een uitlaatgasbehandelingssysteem geïnstalleerd, en de emissies zullen voldoen aan de toekomstige EU Stage V regelgeving voor binnenvaartschepen. Het systeem is vergelijkbaar met het systeem dat geïnstalleerd is op de drie 3.500 m3 TSHD’s die in juli vorig jaar zijn besteld en momenteel worden gebouwd door Keppel Singmarine.

“We zijn blij om het voortouw te nemen om aan de strengste globale emissiegrenswaarden te voldoen met de eerste EU Stage V dredgers ter wereld, die zeer brandstof-efficiënt, veelzijdig en productief zullen zijn”, aldus Robby De Backer, New Building Director bij Jan De Nul Group. “Hun gebruik zal de uitvoering van baggerprojecten met het laagste niveau van verontreinigende emissies mogelijk maken, zelfs beter dan die van LNG-aangedreven schepen die gebruikmaken van dual-fuel motoren.”

Specificaties:

Hopper capacity 6,000 m³
Deadweight 9,880 ton
Length o.a. 111.7 m
Breadth 24.6 m
Maximum dredging depth 35.0 m
Diameter suction pipe 1,000 mm
Speed 12.5 kn
Pump power (trailing) 1,500 kW
Pump power (discharging) 4,000 kW
Total installed diesel power 7,700 kW

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →