Gouden munt voor historische tocht Michiel de Ruyter

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Michiel de Ruyter de ‘Tocht naar Chatham’ of de ‘Slag bij de Medway’ voer met het vlaggenschip ‘Zeven Provinciën’ en de Engelse oorlogsvloot versloeg in haar eigen haven Chatham. Speciaal voor deze historische gelegenheid is een goud vergulde herdenkingsmunt geslagen, die gratis is te bestellen op www.slagbijchatham.nl.

Het was een succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot en scheepswerven in juni 1667 tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog, een beslissend moment in de Nederlandse geschiedenis.

Tocht naar Chatham wordt opnieuw gevaren
Tussen 8 en 17 juni wordt deze historische tocht opnieuw gevaren met de nieuwe gouden munten aan boord van de schepen. Twee verschillende vloten gaan de reis maken, bekijk het vaarschema op www.deruyter.org/#sailing-event. De historische vaartocht wordt gesponsord door het Scheepvaartmuseum.

Nederlandse en Britse kant op de gouden herdenkingsmunt
De Tocht naar Chatham is een gebeurtenis waar beide landen met respect en waardering op terugkijken. De herdenkingsmunt heeft daarom een Nederlandse kant met het vlaggenschip ‘Zeven Provinciën’ en een Britse kant met het vlaggenschip ‘Royal Charles’. Royal Charles was vernoemd naar de Britse Koning Charles II.

De herdenkingsmunt wordt uitgegeven in een samenwerking tussen Stichting Michel de Ruyter en de Hollandsche Munt.