Tienpont selecteert Annemieke Bes voor Volvo Ocean Race

Tienpont en Annemieke Bes. Foto Thierry Martinez, Team Akzonobel

Schipper Simeon Tienpont heeft Annemieke Bes geselecteerd voor het team AkzoNobel team in de Volvo Ocean Race. Annemieke Bes won de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Peking.

Naast Tienpont en Bes bestaat het team nog uit 7 topzeilers uit verschillende landen. Brad Jackson uit Nieuw-Zeeland heeft de race 3 keer gewonnen. De Spanjaard Roberto Bermudez, de Braziliaan Joca Signorini en Brit Jules Salter kwamen eerder als eerste over de finish. De Australiër Luke Molly, de Deen Nicolai Sehested en Brad Farrand uit Nieuw-Zeeland maken het team compleet.

Op 22 oktober start de Volvo Ocean Race in Alicante, Spanje. De boten passeren 11 steden op 5 continenten en finishen in Scheveningen in circa 45.000 mijlen. Naar verwachting is de finish eind juni 2018.

Tienpont: “Het team dat ik heb geselecteerd, combineert volwassenheid en ervaring met jeugd en kracht,We hebben veel ervaring in het team. Gezamenlijk hebben we 24 Volvo Ocean Races en vijf olympische campagnes geracet”

Tienpont heeft al twee keer de Volvo Ocean Race gevaren en is nu voor het eerst schipper.

Bes: “Voor mij is het een enorme uitdaging om acht maanden met een team te zeilen. Deze race is voor mij één van de hoogtepunten van het wedstrijdzeilen. Het is ook mooi dat de finish in Schevingen ligt. Dat maakt het nog specialer.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →