Pioneering Spirit uitzwaaien op de Spido

Pioneering Spirit. Foto: Port of Rotterdam

Het grootste schip ter wereld verlaat zaterdag 13 mei de Rotterdamse haven. Afgelopen jaren werd de Pioneering Spirit op Maasvlakte 2 klaargestoomd voor de zwaarste klussen op zee. Met een speciaal hefsysteem kan de Pioneering Spirit in één beweging een compleet boorplatform optillen, voor veilige en duurzame ontmanteling binnengaats. Ook is het toegerust op het leggen van pijpleidingen op duizelingwekkende dieptes op de zeebodem.

De Pioneering Spirit vertrekt naar zee voor een megaklus op de Zwarte Zee. Na diverse tests op zee en het ontmantelen van de Yme en Brent Delta platforms wordt de Pioneering Spirit nu ingezet voor het leggen van maar liefst twee 900 kilometer lange pijpleidingen op de zeebodem tot wel 2200 meter diepte. Hiervoor kan het schip 27.000 ton aan pijpleidingen aan boord opslaan. In de productielijn worden de pijpsecties aan elkaar gelast, voordat de pijpleiding over de markante ‘stinger’ onder de juiste hoek naar de zeebodem wordt begeleid. De klus op de Zwarte Zee neemt circa een jaar in beslag.

Monster zaterdag 13 mei aan op de FutureLand Ferry en zwaai de Pioneering Spirit voor de laatste keer uit. Kijk voor het programma op www.spido.nl . Vanaf de haveningang volgt de Spido de Pioneering Spirit via Yangtzekanaal en Beerkanaal richting de Maasmonding. Gedurende het eerste deel van de tocht vertelt een deskundig voorlichter over de highlights van dit imposante vaartuig.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →