The Ocean Cleanup kan beginnen aan proef door grote donaties

Foto: The Ocean CleanupFoto: The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft aangekondigd dat zij sinds november 21,7 miljoen USD hebben opgehaald aan donaties. Met deze nieuwe bijdrage kan The Ocean Cleanup in het najaar beginnen met grootschalige proeven van de opruimtechnologie in de Stille Oceaan.

De donaties komen van diverse ondernemingen, waaronder het chemiebedrijf DSM en filantropen Marc en Lynne Beinioff, wel bekend van SalesForce, en Silicon Valley-ondernemer Peter Thiel. Met deze investeringen komt het totaal opgehaalde bedrag sinds 2013 op 31,5 miljoen USD.

“Onze missie is om de alle oceanen te ontdoen van kunststof. Met deze steun kunnen we een belangrijke stap zetten om dit doel te bereiken”, aldus Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.

Op 11 mei wordt tijdens een presentatie verdere details gedeeld over de komende test en de resultaten van de huidige test bij Scheveningen.  Sinds juni 2016 is een prototype in de Noordzee bij Scheveningen geïnstalleerd. De 100 meter lange opstelling ligt circa 23 kilometer uit de kust. Doel van de proef was om gedurende 12 maanden te kijken in hoeverre het ontwerp van de drijvende barrière bestand is tegen extreme weersomstandigheden op zee

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →