Damen Raceroei Regatta blijft groeien

Foto: Damen Raceroei RegattaFoto: Damen Raceroei Regatta

Komend weekend (6 en 7 mei) wordt de vijfde editie van de Damen Raceroei Regatta georganiseerd door de Delftse roeivereniging “Laga”. Met meer dan 600 deelnemers uit het binnen- en buitenland blijft het evenement op de Willem-Alexander Baan nabij Rotterdam een groei doormaken.

Nadat de vereniging vijf jaar geleden samen met de ambitieuze partner Damen Shipyards op het idee kwam om haar eigen 2 kilometer wedstrijd te organiseren, is de race nu uitgegroeid tot een niet te missen evenement op de Nederlandse roeikalender. Met 607 deelnemers in 2016 mikt de organisatie dit jaar op een nog groter aantal inschrijvingen. Ondanks het feit dat de wedstrijd concurreert met de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen, kan de organisatie verheugd zijn met het aantal topinschrijvingen dat binnenstroomt.

Een bijdrage aan de snelle groei van het evenement is het feit dat de wedstijd in korte tijd de klasserende status heeft behaald (roeiers kunnen bij winst een klasse groeien) en dat het sinds drie jaar ook de klassementsvelden mag verwelkomen. Er is voor de toeschouwer echter ook veel meer te beleven dan het roeien zelf. Zo zal onder andere Olympisch kampioene Maaike Head op zaterdag een lezing houden over haar weg naar goud en zal het Human Power Team van de TU Delft hun ervaringen over het combineren van topsport en techniek delen.

Julius van der Meer, voorzitter van de wedstrijdcommissie, vertelt over de Damen Raceroei Regatta: “We willen een uniek roei-evenement neerzetten op de wedstrijdkalender dat toproeien voor een groot publiek toegankelijk maakt. Zo kan iedereen kennis met maken met de relatief onbekende sport die roeien is.”

Meer informatie over de Damen Raceroei Regatta vindt u op www.damenraceroeiregatta.nl

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →