Huisman introduceert nieuwe kraan voor offshore wind turbines

De 'Foldable Offshore Crane’. Foto: HuismanDe 'Foldable Offshore Crane’. Foto: Huisman

Huisman heeft een lichtgewicht kraantype ontwikkeld voor het onderhoud van offshore wind turbines: de ‘Foldable Offshore Crane’. Deze kraan combineert hijshoogtes en ruim voldoende hijscapaciteit met een opvouwbare giek waardoor het benodigde dekoppervlak klein en het eigen gewicht van de kraan laag is. Het gebruik van deze kraan voor het onderhoud aan offshore wind turbines vereist daarom een kleinere, en dus kostenefficiëntere, jack-up dan wat nu gebruikt wordt.

David Roodenburg, Director Strategy and Business Development zegt: “In aanvulling op onze innovatieve oplossingen voor de installatie van steeds groter wordende wind turbines zien we veel mogelijkheden tot het verbeteren van efficiëntie, en dus het verlagen van kosten, voor onderhoud. Met dit nieuwe kraantype denken wij een passende en kostenefficiënte oplossing te bieden voor onderhoud aan bestaande en toekomstige wind turbines”.

Deze onderhoudsjack-up heeft een kleiner dekoppervlak, is kostenefficiënt en snel te mobiliseren, heeft een gelimiteerde hijscapaciteit (tot 500-600mt) en een hijshoogte van meer dan 160m. De Huisman ‘Foldable Offshore Crane’ is uitermate geschikt voor dit type jack-ups aangezien met de kraan WTG-componenten tot circa 160m boven dekniveau kunnen worden uitgewisseld vanaf een kleine jack-up (JU-scheepslengte +/- 70m). De giek van de kraan is opvouwbaar wat zorgt voor een zeer kleine footprint van de kraan als deze niet wordt gebruikt (storage position). Het vouwmechanisme zorgt er tevens voor dat de kraan veel lichter is dan conventionele kranen (wat integratie verder bevorderd) en onderhoud en inspectie worden makkelijker gemaakt aangezien de hijshaken veilig binnen boord worden bewaard. Door de ‘knuckle’ iets te kantelen, kan er extra ‘boom clearance’ worden gecreëerd. Hierdoor kunnen grote lasten gemakkelijker gehesen worden en wordt de vereiste gieklengte om boven het midden van een ‘nacelle’ te kunnen reiken, verminderd. De kraan kan worden aangepast voor gebruik op bestaande jack-ups, wat toegevoegde waarde geeft voor operators die meer haakhoogte nodig hebben om aan de groeiende eisen in de offshore wind industrie te kunnen voldoen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →