Eerste lading monopiles naar Merkur offshore windpark

Eerste monopiles vertrekken op het installatieschip Innovation van GeoSea vanuit de Eemshaven. Foto: Mariska Burema.

Het installatieschip ‘Innovation’ van GeoSea (DEME Group) is zondagmiddag vanuit de Eemshaven vertrokken met haar eerste lading monopiles richting het Merkur offshore windpark, zo meldt Eemshavenonline. Het windpark ligt in het Duitse deel van de Noordzee.

Het Merkur windpark gaat één van de grootste Duitse offshore windparken worden. Het park ligt zo’n 45 kilometer ten noorden van het eiland Borkum. De totale capaciteit van het windpark wordt bijna 400 MW. Er worden 66 windturbines van 6 MW geïnstalleerd. De turbines hebben een hoogte van 177,6 meter en worden geleverd door Alstom en geïnstalleerd door DEME.

Alle fundaties van de windturbines, de monopiles, worden door de Innovation geïnstalleerd. Dit alles gebeurd vanaf de Wagenborg terminal in de Julianahaven van de Eemshaven.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →