Werkzaamheden aan Nieuwe Botlekbrug van 29 op 30 april 2017

Vanaf zaterdagochtend 29 april 05.00 uur tot zondagochtend 30 april 05.00 uur gaat Rijkswaterstaat een omloopwiel van de Nieuwe Botlekbrug vervangen voor een reservewiel met nieuw lager. Bij een weersverwachting met veel wind wordt de operatie uitgesteld naar een ander weekend.

 

Gevolgen voor (hoge) scheepvaart
Voor de vervanging van het omloopwiel wordt een mobiele 300-tonskraan op de rijbaan opgebouwd. Hierdoor is de vaarweg niet beschikbaar voor de hoge scheepvaart tijdens de werkzaamheden, omdat de hijskraan zich op het westelijke hefdeel van de brug bevindt. De vaarweg blijft wel beschikbaar voor de lage scheepvaart (< 14 m). Tijdens het uitvoeren van de hijswerkzaamheden zelf en tijdens de functioneringstesten zal de lage scheepvaart moeten wachten tot deze werkzaamheden zijn afgerond. Scheepvaart kan voor meer details terecht bij het Bericht Aan de Scheepvaart (BAS) op de website Vaarweginformatie.

Gevolgen voor wegverkeer
Om de brug na het vervangen van het omloopwiel weer goed in bedrijf te kunnen nemen is het noodzakelijk een aantal functioneringstesten uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden en deze testen is de Nieuwe Botlekbrug van zaterdagochtend 29 april 05.00 uur tot zondagochtend 30 april 05.00 uur volledig gestremd voor het wegverkeer. Verkeer vanuit Hoogvliet richting Maasvlakte en vanuit de Maasvlakte naar Hoogvliet wordt omgeleid via de Spijkenisserbrug. Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Botlektunnel. De omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden en dynamische route-informatie aangegeven.