Damen Shipyards en Liebherr vieren 30 jaar samenwerking

Damen Shipyards en de kraanfabrikant Liebherr vieren een mijlpaal. De familiebedrijven werken al sinds 1985 samen en Damen heeft nu de 110e kraan besteld bij Liebherr. Deze 110e kraan is een Liebherr CBG 350 kraan en wordt geïnstalleerd op de nieuwste generatie Transshipment Crane Barge 6324. Het contract voor de 110e kraan werd ondertekend door Arnout Damen, CCO van Damen Shipyards en Patricia Rüf, lid van de raad van bestuur Liebherr-International AG.

Arnout Damen CCO van Damen Shipyards: “We zijn zeer tevreden met de 110e Liebherr kraan die op een Damen-schip wordt gebruikt. De kraan wordt gebruikt op de volgende generatie Transshipment Crane Barge, de nieuwste innovatieve oplossing die voortvloeit uit de samenwerking tussen onze bedrijven. We hebben al meer dan 30 jaar een hele fijne samenwerken met Liebherr en ik kijk ernaar uit om dit in de toekomst te blijven doen.”

Het nieuwe barge type is ontworpen door de twee bedrijven in samenwerking met Pon Power voor de generatorensets, DMT Marine Equipment voor de lieren en Van der Leun voor de elektrische systemen. De Transshipment Barge wordt gebouwd Damen Shipyards Galati in Roemenië en wordt voor het einde van dit jaar turnkey opgeleverd.

De barge is een kostenbesparend overslagschip ontworpen voor ship-to-ship, ship-to-barge of ship-to-quay handelingen. Het ontwerp is geschikt voor flexibele havendiensten met droge bulk, containers en breakbulk. Het vaartuig is 63 meter lang en heeft 880m2 dekruimte met extra laadruimte benedendeks. De Liebherr CBG 350 kraan zorgt voor efficiënte laadmogelijkheden met grijp-, haak- en containerbewerkingen van 45 ton op 36 meter in de havens en 35 ton bij 36 meter op open zee.