Hogere lonen voor technisch personeel

Het afgelopen jaar zag een derde van de technici zijn inkomen stijgen (33%). De toename van hogere lonen is volgens 26 procent van technisch Nederland een gevolg van het kwalitatief tekort aan technici.

Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. 1.164 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

In de TechBarometer is ook onderzocht hoe het carrièrepad van de gemiddelde technicus eruit ziet. Eenmaal in dienst veranderen technici niet snel van baan. Een kwart blijft maar liefst 21 jaar of langer werkzaam bij dezelfde werkgever. Daarnaast zijn technici niet alleen honkvast aan hun werkgever, binnen het bedrijf zijn zij ook trouw aan hun functie. Slechts 12% wisselt regelmatig van functie.

De ROVC TechBarometer geeft inzicht in alle relevante trends voor de techniek. Het rapport is gratis aan te vragen via de volgende link: www.rovc.nl/techbarometer.