SeaZip opent kantoor in Verenigd Koninkrijk

SeaZip Offshore Service uit Harlingen opent een kantoor in het Verenigd Koninkrijk. SeaZip CEO JR Arends: “Het VK is de onbetwiste voortrekker van Europa als het om de realisatie van offshore wind farms gaat. Voor ons als maritieme dienstverlener is het essentieel om daar op een lokaal niveau bij betrokken te zijn.” SeaZip UK vestigt zich in Orbis Energy Building in Lowestoft.

Vrijwel tegelijk met de officiële vestiging in het VK, heeft SeaZip Offshore Service een contract getekend voor de inzet van één van de SeaZip service schepen ter ondersteuning van installatiewerkzaamheden voor de Galloper Offshore Wind Farm, een windmolenpark met 56 windturbines, 27 km uit de kust van Suffolk, met een capaciteit van 336 MW. Naar verwachting is het windmolenpark in 2018 operationeel.

SeaZip Offshore Service UK vestigt zich in het Orbis Energy Building in de havenplaats Lowestoft (Suffolk) aan de Engelse oostkust. The Orbis Energy Building is dé hub voor een innovatieve bedrijven die zich specialiseren in duurzame offshore energie. SeaZip heeft op dit moment een vloot van zes moderne service schepen voor transport van personeel en lichte vracht. Het zijn schepen van het type Damen Fast Crew Supplier 2610, bekend om hun stabiele zeegang en gebaseerd op het beproefde ‘Twin Axe Bow-principe’.

Het VK gaat op volle kracht voor offshore windenergie
Op dit moment is het VK goed voor een totaal geïnstalleerd vermogen aan offshore windenergie van 5 GW. Tussen nu en 2020 staan 12 projecten gepland voor nog eens 5,2 GW. Rond 2030 wil het VK een totaal geïnstalleerd vermogen gerealiseerd hebben van minstens 20 GW. Het zwaartepunt ligt op de Engelse Noordzee-oostkust. Daar maakt Lowestoft, van oorsprong een vissersplaats, een snelle ontwikkeling door tot strategische havenplaats voor de offshore windenergie. In 2014 werd Lowestoft officieel benoemd tot Operations & Maintenance basis voor de Galloper Offshore Wind Farm. Eerder verkreeg Lowestoft dezelfde status voor de Greater Gabbard Wind Farm die werd opgeleverd in 2012 en 500 MW aan zeewind levert. De nieuwe Galloper Windfarm, waar SeaZip Offshore Service nu vanuit Lowestoft in de UK voor vaart, grenst aan dit park.