Militairen ontvangen medaille aan boord van Zr.Ms. Rotterdam

Hr. Ms. Rotterdam. Foto: Defensie

Aan boord van het marineschip Zr.Ms. Rotterdam in Den Helder ontvangen morgen 144 militairen de Herinneringsmedaille Internationale Missies voor hun bijdrage aan Operatie Sophia van de Europese Unie. Tijdens deze missie diende het marineschip als trainingsplatform voor de Libische kustwacht.

Zr.Ms. Rotterdam keerde 14 december 2016 terug in de thuishaven van Den Helder. Het marineschip fungeerde sinds eind oktober vorig jaar als varend trainingsplatform voor de Libische kustwacht. Het doel van de trainingen was om de Libische kustwacht beter in staat te stellen om de eigen kustlijnen veilig te houden.
Aan boord van de Rotterdam verzorgden Britse, Griekse en Duitse militairen de trainingen.
De Libische kustwachters leerden onder meer hoe ze andere schepen kunnen benaderen en boarden, hoe je illegale activiteiten herkent en hoe je brand en averij bestrijdt.
In totaal werden zo’n 80 Libische cursisten opgeleid, verspreid over Zr.Ms. Rotterdam en het Italiaanse marineschip ITS San Giorgo.

Pilot project
De inzet van twee marineschepen als varend trainingsplatform vormde een pilotproject van de Europese Unie voor mogelijk toekomstig te ontwikkelen trainingsprogramma’s. Operatie Sophia richtte zich eerder op het ontwrichten van mensensmokkelnetwerken op de Middellandse Zee. Het mandaat werd medio vorig jaar verruimd met het trainen van de Libische kustwacht en het handhaven van het wapenembargo van de Verenigde Naties.
 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Apr 2018 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Electric & Hybrid Marine World Expo

De Electric & Hybrid Marine World Expo wordt van 27 tot en met 29 juni 2018 in Amsterdam gehouden en is uitsluitend bedoeld voor het demonstreren van de allernieuwste elektrische en hybride voortstuwingstechnologieën, -onderdelen en -oplossingen voor de maritieme industrie.

De Electric & Hybrid Marine World Expo is een internationaal evenement met standhouders en bezoekers uit de hele wereld en het is de enige beurs en conferentie waar nieuwe efficiënte voortstuwingstechnologieën en -onderdelen worden getoond aan een publiek van ontwerpers van voortstuwingssystemen, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten, scheepsarchitecten en operators/bevelhebbers van militaire vloten.

Bezoekers krijgen uitsluitend puur elektrische voortstuwingssystemen, hybride systemen en uiteraard de onderdelen daarvoor te zien en de genodigden zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoop en specificatie van scheepsmotoren en -onderdelen.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →