Grenzen verleggen in uitdagende tijden

Foto: ALE Heavylift

Op het Maritime & Offshore Career Event 2017 (MOCE) op 19 april verzamelen verschillende bedrijven uit de maritieme, offshore en energie industrie zich in het WTC Rotterdam. Een van deze bedrijven is ALE Heavylift BV. In de aanloop naar MOCE 2017 spraken wij Jack van den Brink, Regionaal Directeur Europa bij ALE Heavylift, over grenzen verleggen in uitdagende tijden en over werken bij deze heavylifter.

In een wereld waar alles groter moet, komen er bij heavylifter en transporteur ALE Heavylift steeds uitdagendere aanvragen binnen vanuit bedrijven. “Wij gaan deze uitdagingen eigenlijk altijd aan. Zo hebben wij met het bouwen van ons Megajack systeem vier jaar geleden onze grens verder verlegd. We zagen uit de markt de behoefte om grote platforms tot 50.000 ton te liften. Bij de eerste opdrachten ging dit nog tot een hoogte van 25 meter, maar met het Mallikai Project in Maleisië werden wij uitgedaagd om het platform naar een hoogte 40 meter te liften en daarna 90 meter te verplaatsen. En dat is gelukt! Wij waren de eerste partij die met deze gewichten tot zo hoog konden gaan”, vertelt Van den Brink enthousiast. Inmiddels hebben ook andere partijen eigen systemen ontwikkeld, maar zitten ze bij ALE Heavy Lift niet stil. “We willen en kunnen nog hoger. En dat gaat ook gebeuren. Wij zijn bezig met verschillende projecten.” Om welke projecten dit gaat kan Van den Brink ons helaas niet zeggen.

“Het blijft koffiedik kijken” 
Het liften van steeds grotere objecten is niet de enige ontwikkeling waar ALE Heavylift mee te maken heeft. De olie en gasindustrie heeft het zwaar. Wat merkt ALE Heavylift hiervan? “We mogen zeker niet klagen in deze tijd, maar als serviceverlener van de olie en gassector merken ook wij dat het wat moeilijker gaat worden. 2017 ziet er nog goed uit, maar daarna wordt het lastiger. De nieuwbouwprojecten worden minder.” Hoe het zich daarna gaat ontwikkelen vindt Van den Brink lastig te zeggen. “Het blijft koffiedik kijken. Daarom zijn wij ook actief binnen andere markten en richten wij ons op bepaalde niches. Er liggen bijvoorbeeld kansen op het gebied van offshore wind. Daarnaast blijft het ook spannend op politiek niveau. Brexit, de komst van Trump, het zijn ontwikkelingen die wij op de voet volgen. Dit kan leiden tot sancties die van invloed zijn op onze werkzaamheden.”

‘Out of the box’ denken
Zelf begon Jack van den Brink tien jaar geleden bij ALE Heavylift als projectmanager engineering. “Ik heb hier veel carrièrekansen gehad, dit geldt overigens voor heel veel mensen binnen ALE Heavylift. Zo zijn een flink aantal collega’s hier ooit begonnen als stagiaire, zoals bijvoorbeeld onze directeur Nederland. Dat zegt wel iets”, lacht Van den Brink. Daarom zoekt de heavylifter tijdens MOCE naast (young) professionals ook stagiaires. “Wij zijn op zoek naar mensen met een technische achtergrond die ‘out of the box’ kunnen denken en in deze lastige periode met ons markten willen veroveren. Daarbij zijn flexibiliteit en enthousiasme erg belangrijk.”

 

Bezoek ALE Heavy Lift tijdens het Maritime & Offshore Career Event 2017

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →