Grenzen verleggen in uitdagende tijden

Foto: ALE Heavylift

Op het Maritime & Offshore Career Event 2017 (MOCE) op 19 april verzamelen verschillende bedrijven uit de maritieme, offshore en energie industrie zich in het WTC Rotterdam. Een van deze bedrijven is ALE Heavylift BV. In de aanloop naar MOCE 2017 spraken wij Jack van den Brink, Regionaal Directeur Europa bij ALE Heavylift, over grenzen verleggen in uitdagende tijden en over werken bij deze heavylifter.

In een wereld waar alles groter moet, komen er bij heavylifter en transporteur ALE Heavylift steeds uitdagendere aanvragen binnen vanuit bedrijven. “Wij gaan deze uitdagingen eigenlijk altijd aan. Zo hebben wij met het bouwen van ons Megajack systeem vier jaar geleden onze grens verder verlegd. We zagen uit de markt de behoefte om grote platforms tot 50.000 ton te liften. Bij de eerste opdrachten ging dit nog tot een hoogte van 25 meter, maar met het Mallikai Project in Maleisië werden wij uitgedaagd om het platform naar een hoogte 40 meter te liften en daarna 90 meter te verplaatsen. En dat is gelukt! Wij waren de eerste partij die met deze gewichten tot zo hoog konden gaan”, vertelt Van den Brink enthousiast. Inmiddels hebben ook andere partijen eigen systemen ontwikkeld, maar zitten ze bij ALE Heavy Lift niet stil. “We willen en kunnen nog hoger. En dat gaat ook gebeuren. Wij zijn bezig met verschillende projecten.” Om welke projecten dit gaat kan Van den Brink ons helaas niet zeggen.

“Het blijft koffiedik kijken” 
Het liften van steeds grotere objecten is niet de enige ontwikkeling waar ALE Heavylift mee te maken heeft. De olie en gasindustrie heeft het zwaar. Wat merkt ALE Heavylift hiervan? “We mogen zeker niet klagen in deze tijd, maar als serviceverlener van de olie en gassector merken ook wij dat het wat moeilijker gaat worden. 2017 ziet er nog goed uit, maar daarna wordt het lastiger. De nieuwbouwprojecten worden minder.” Hoe het zich daarna gaat ontwikkelen vindt Van den Brink lastig te zeggen. “Het blijft koffiedik kijken. Daarom zijn wij ook actief binnen andere markten en richten wij ons op bepaalde niches. Er liggen bijvoorbeeld kansen op het gebied van offshore wind. Daarnaast blijft het ook spannend op politiek niveau. Brexit, de komst van Trump, het zijn ontwikkelingen die wij op de voet volgen. Dit kan leiden tot sancties die van invloed zijn op onze werkzaamheden.”

‘Out of the box’ denken
Zelf begon Jack van den Brink tien jaar geleden bij ALE Heavylift als projectmanager engineering. “Ik heb hier veel carrièrekansen gehad, dit geldt overigens voor heel veel mensen binnen ALE Heavylift. Zo zijn een flink aantal collega’s hier ooit begonnen als stagiaire, zoals bijvoorbeeld onze directeur Nederland. Dat zegt wel iets”, lacht Van den Brink. Daarom zoekt de heavylifter tijdens MOCE naast (young) professionals ook stagiaires. “Wij zijn op zoek naar mensen met een technische achtergrond die ‘out of the box’ kunnen denken en in deze lastige periode met ons markten willen veroveren. Daarbij zijn flexibiliteit en enthousiasme erg belangrijk.”

 

Bezoek ALE Heavy Lift tijdens het Maritime & Offshore Career Event 2017

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jul 2019 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Geen evenementen Geen evenementen