Mercy Ships wil vloot uitbreiden

Peter Bruggeman aan boord van Mercy Ships. Foto: Katie Keegan.

Mercy Ships zet zich al jaren in voor de armste landen en biedt gratis medische hulp voor degene die dit echt nodig hebben. Naar verwachting komt eind 2018 een nieuw schip in de vloot. Een nieuw schip betekent nieuwe bemanning. Wij spraken met Djurre Jan Schutte, HR Director Europe binnen Mercy Ships, over Mercy Ships en de uitdagingen om het huidige en nieuwe schip te bemannen.

Met het schip Africa Mercy biedt Mercy Ships medische hulp aan hulpbehoevenden in West-Afrika. Elk jaar ligt het schip in een ander land voor anker. Op dit moment bevindt de Africa Mercy zich in Benin. “Mensen kunnen bij ons terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen”, legt Djurre Jan Schutte uit. “Zo voeren wij bijvoorbeeld operaties uit aan tumoren, of het herstellen van hazenlippen. Voor deze mensen zijn dit levensveranderende operaties.  Met het uitvoeren van deze handelingen concurreren wij niet met de plaatselijke ziekenhuizen, want deze operaties zijn daar niet altijd mogelijk.”

Nieuw medisch personeel en bemanning nodig
Waarschijnlijk gaat het nieuwe schip ook naar Afrika. En daar zijn nieuwe mensen voor nodig! “Niet alleen voor het nieuw te komen schip, maar ook voor het huidige schip Africa Mercy. We zijn niet alleen op zoek naar medisch personeel, maar ook voornamelijk naar technisch en maritiem personeel. Naast dat wij een ziekenhuis zijn blijven wij natuurlijk een schip en daar hebben wij bemanning voor nodig. Officieren voor aan dek en in de machinekamer en ook lassers en elektriciens.”

Schutte legt uit dat ondanks dat er niet constant gevaren wordt, er genoeg interessant werk aan boord is. “Wij liggen tien maanden op dezelfde plek in de haven, maar in deze periode moet er aan boord nog steeds veel gebeuren. Daarna varen wij na die tien maanden naar een scheepswerf. In deze periode vindt er groot onderhoud plaats en wordt het schip weer bevoorraad .”

De uitdagingen voor het vinden van maritiem en technisch personeel
De uitdaging zit hem enerzijds in het bereiken van maritiem en technisch personeel, maar Schutte heeft ook te maken met een andere uitdaging. “Alle 450 man personeel aan boord, waarvan 200 medisch, werken vrijwillig. Dat is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om voor een kortere periode bij ons aan de slag te gaan, maar we zoeken ook mensen voor een langere tijd. Aan boord zijn verschillende faciliteiten aanwezig, om het voor het personeel aantrekkelijker te maken om langer aan boord te blijven. Wij hebben zelfs een school aan boord, want er zijn ook officieren die met hun hele gezin aan boord komen voor een langere periode.”

Aanstaande woensdag 19 april is Mercy Ships aanwezig op het Maritime & Offshore Career Event 2017 in het WTC Rotterdam. “Wij willen vooral mensen bekend maken met wat wij doen en natuurlijk enthousiast maken om voor kortere of langere tijd bij ons aan boord te komen.”

Bekijk de 8-delige tv-serie Surgery Ship’ van National Geographic aan boord van Africa Mercy, zie de trailer:

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →