Nieuw werkschip voor Schotse viskwekerij

Werkschip 'Sandoyne Lass' van Nauplius Workboats en Bijlsma Wartena. E.J.Bruinekool Fotografie Hilversum Copyright

De bouwcombinatie Bijlsma Wartena en Nauplius Workboats hebben in maart 2017 een 1507 werkschip afgeleverd aan Scottish Sea Farms. ‘Sandoyne Lass’ is een 1507 Utility Vessel voor viskwekerijen in Schotland. Het is een werkschip met hoog laadvermogen en groot werkdek, dat maakt haar geliefd bij viskwekers.

Richard Darbyshire, Regio productie manager Orkney, verteld: “Haar manoeuvreergedrag en indeling van het schip maken haar een perfect schip voor de weersomstandigheden die we vaak in Orkney hebben”. Een stevig en zeewaardig vaartuig, met een rustig zee gedrag,  gemaakt voor de zalmkwekerijen in het noordwesten van Schotland. Een gebied dat berucht is vanwege het zware weer,vanwege de Atlantische Oceaan die daar binnen rolt.

Voor Scottish Sea Farms zijn er aanpassingen doorgevoerd op milieugebied, uitrusting en aan de constructie. Richard Darbyshire : “We hebben de werf verzocht om een Cinderella verbranding toilet toe te passen. Hierdoor komen er geen menselijk fecaliën in het water bij de viskwekerijen om zo te voldoen aan de hoogste voedsel hygiëne eisen te voldoen. Tevens hebben wij de werf verzocht om hydraulische aansluitingen op dek aan te brengen zodat ook voersystemen op dek gebruikt kunnen worden. Veilig werken is voor ons belangrijk zodoende hebben we voetbedieningen laten installeren bij de kaapstander om het risico op beklemming te verkleinen.”

Volgens Richard Darbyshire heeft de 1507 Utility Vessel veel voordelen voor de viskwekerijen. Alles is zo veel mogelijk rond en glad afgewerkt. Er mag immers geen net scheuren, of ergens achter blijven haken. Er mag ook geen vuil aan dek blijven zitten vanwege de voedingsindustrie. Aan stuurboord en in de achtersteven van het schip zitten deuren in de verschansing om het werk bij de kwekerijen makkelijker te maken.

Nauplius Workboats is verantwoordelijk voor ontwikkeling en ontwerp van deze schepen. Bijlsma Wartena is verantwoordelijk voor de bouw en de oplevering.

Aanvullende informatie:

Main engine      : Doosan hoofdmotor,  L 136Ti (EIAPP) : 170 kW / 230 Hp @ 2200 Rpm

Gearbox            : Dong-I tandwielkast DMT110A

Generator         : Mitsubishi, Mecc Alte S4S-Z361SD: 230 / 400V – 30 kVA

Capstan            : Tjenford Industry  N300-3000

Length overall   : 15,50 meter

Breadth overall : 7,32 meter

Depth                : 2,00 meter

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →