Rik Verhaegen nieuwe havenkapitein bij Havenbedrijf Gent

Dirk Vernaeve en Rik Verhaegen. Foto: Havenbedrijf Gent.

Op vrijdag 31 maart is Rik Verhaegen tot havenkapitein benoemd van Havenbedrijf Gent. Hij volgt Dirk Vernaeve op die met pensioen gaat. Rik Verhaegen neemt hiermee de leiding op zich van de Kapiteinsdienst die de scheepvaart op het Kanaal Gent-Terneuzen en in de havendokken begeleidt.

Deze dienst waakt ook over de veiligheid en het milieu in het havengebied en oefent daarbij bijzondere administratieve politiebevoegdheden uit. De Kapiteinsdienst beheert bovendien de vloot van het Havenbedrijf met onder meer een schip voor drinkwatervoorziening en het havenjacht Jacob Van Artevelde. Binnen het Havenbedrijf neemt Rik Verhaegen de functie van Havenkapitein-commandant op om de activiteiten van de 59-koppige Kapiteinsdienst in goede banen te leiden.

Rik Verhaegen
Rik Verhaegen is geboren op 23 november 1958 in Lede. Hij startte op 1 februari 2016 zijn loopbaan bij het Havenbedrijf Gent als Havenkapitein ad interim. Voordien was hij veertien jaar bij het Havenbedrijf Antwerpen aan de slag, onder meer als Havenkapitein-commandant, bij ‘Port state control’ bij de federale overheid en kapitein bij Jan De Nul en Ahlers. Hij studeerde in 1986 af aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Dirk Vernaeve
Dirk Vernaeve, geboren op 6 juli 1952, startte bij het Havenbedrijf Gent op 1 oktober 1997 als Havenkapitein. Eind 2002 werd hij benoemd tot Havenkapitein-commandant. Voordien gaf hij les aan de Hogere Zeevaartschool, 8 jaar actief in de koopvaardij en 3 jaar als gezagvoerder op de jetfoil van de Regie voor Maritiem Transport. In 1972 studeerde hij af aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →