“Training is een onderdeel van je carrière”

Foto: DNV GL

Gedurende het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) 2017 op 19 april biedt DNV GL-Maritime speciaal voor de bezoekers een training aan tegen een gereduceerd bedrag. Wij spraken met Mariela Verhaaf-Olieberg, Academy Manager Benelux bij DNV GL-Maritime over deze trainingsmogelijkheid en hoe zij met hun trainingen steeds meer inspelen op risico’s als cyberaanvallen. “Wij willen laten zien dat training een onderdeel van je carrière is” zegt Verhaaf-Olieberg.

Training: Introductie in het Systeem van Maritieme Regelgeving
“Tijdens MOCE geven wij de training ‘Introductie in het Systeem van Maritieme Regelgeving’. Binnen deze training wordt ingegaan op de internationale en regionale verdragen op het gebied van veiligheid en milieu op zee. Daarnaast kijken we naar de laatste ontwikkelingen” vertelt Mariela Verhaaf-Olieberg, Academy Manager Benelux bij DNV GL-Maritime.

Training voor expert èn student
“De training wordt een combinatie, zodat het voor een brede doelgroep interessant is. Zo kan het voor de expert gezien worden als opfriscursus en bieden wij tegelijkertijd een goede basis aan studenten. Dus de training is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast willen we aan de bezoeker laten zien dat trainingen en opleiden een onderdeel is van je carrière en dat wij daarin kunnen helpen.”

Focus op maritiem risicomanagement
Naast bovengenoemde trainingen biedt DNV-GL Maritime nog veel meer trainingen aan binnen de maritieme industrie. “Op dit moment ligt bij ons de focus op maritiem risicomanagement. De vraag naar training op het gebied van maritieme risico is namelijk erg hoog”, vertelt Verhaaf-Olieberg. “De laatste maanden hebben wij het aanbod met betrekking tot risicomanagement geherstructureerd. Voorheen deden wij meer generieke trainingen. Echter merkten wij dat bedrijven meer behoefte hadden om processen, waar zij binnen hun bedrijf mee werken, toe te passen in de trainingen.” Hoe pakt DNV GL dit aan? “We gaan samen met het bedrijf zitten om te zien waar de focus ligt. Eigenlijk maken we binnen de groep medewerkers een soort ‘gap analysis’ en op basis daarvan bouwen we een training op.”

Medewerkers zijn onvoldoende voorbereid op cyberaanvallen
Een risico waar ook steeds meer een beroep op wordt gedaan is IT-systemen. “Met de komst van meer IT-systemen, groeit ook de kwetsbaarheid van de IT-infrastructuur”, gaat Verhaaf-Olieberg verder. “Cyberaanvallen zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen, ook in de maritieme industrie. Dit kan een grote impact hebben op alle kritische maritieme infrastructuren en IT-componenten. De meeste bemanning en onshore medewerkers zijn onvoldoende voorbereid op cyberaanvallen. Wij zien dat daar zeker wat meer mee gedaan moet worden.”

Op welke manier speelt DNV GL hierop in?
“Wij hebben een e-learning ontwikkeld om de menselijke factor in cyber security aan te pakken. De cursus zoemt in op bedreigingen en tegenmaatregelen: wat zijn typische cyber-aanvallen en hoe kunnen de medewerkers bijdragen aan de cyber security van het bedrijf? Het is belangrijk dat de medewerkers bewuster worden met betrekking tot cybersecurity.”

Naast bedrijven kunnen ook particulieren een training volgen bij DNV GL. “Stel iemand wil een switch maken naar deze industrie of wil gewoon meer kennis op doen, dan kan dat. Wij hebben ook generieke trainingen, waar je je als individu voor kan inschrijven.”

Meer informatie over de training van DNV GL- Maritime tijdens MOCE2017 vind je op www.MOCE.biz

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →