“De boot is er, het team is er, de motivatie is er”

Op vrijdag 10 maart is de nieuwe boot van studententeam Delft Challenge gedoopt. Met vier nieuwe studenten gaat Delft Challenge in 2018 weer de strijd aan tegen professionals tijdens Sailing Arabia – The Tour. Afgelopen jaar maakte het team het besluit om toch weer een eigen boot te kopen. Het oog viel op een oude bekende.

Na verschillende boten door heel Europa te hebben bekeken, kocht Delft Challenge de boot van het Nederlandse zeilteam Magnum Sailing. Het team dat vijf jaar terug dezelfde boot, een Farr 30, van Delft Challenge kocht. Na vijf jaar en een aantal klusmaanden vaart het studententeam dus weer op haar eigen boot.

“De boot is er, het team is er, de motivatie is er. Maar geluk kan je ook gebruiken en omdat zeelieden bijgelovig zijn, moet er ook een echte doop zijn”, vertelt Xander van Beurden, teamlid van Delft Challenge. De doop wordt uitgevoerd door Linda Bomhof van het zeilkledingmerk Magic Marine. Na het officieel kapot gooien van de fles champagne tegen de ‘Delft Challenge’ en het wensen van een behouden vaart, kan Delft Challenge zich gaan richten op de race.

“We varen tegen de top van het zeilen” 
“Sailing Arabia – The Tour in februari 2018 lijkt misschien nog ver weg, maar er is nog veel werk aan de winkel. In Arabië varen we tegen de top van het zeilen en we gaan voor niets minder dan een podium plek!”
, aldus Van Beurden. De komende maanden worden de eerste tests uitgevoerd en doet het team mee aan verschillende evenementen als training, zodat zij klaar zijn voor de race in februari 2018.

Benieuwd naar de nieuwe boot van Delft Challenge? Tijdens het Maritime & Offshore Career Event 2017 op 19 april is de boot op het bordes van het WTC Rotterdam te bewonderen.