André Kuipers opent familie-expo in Maritiem Museum

Astronaut André Kuipers gaf woensdagmiddag 29 maart een uitverkocht jeugdcollege in het Maritiem Museum Rotterdam, ter gelegenheid van de opening van ‘Expeditie Knappe Koppen’. In deze nieuwe familietentoonstelling maken bezoekers kennis met 4 avontuurlijke wetenschappers uit ons VOC-verleden.

Als hedendaags ontdekkingsreiziger speelt André Kuipers een prominente rol in de expo. Hij herkent de veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en het lef van zijn voorgangers.

Bij het jeugdcollege vraagt Sam (10 jaar) of André zelf ook ontdekkingsreiziger had willen zijn ten tijde van de VOC. André Kuipers: “Jazeker, maar je stapte vroeger niet zomaar aan boord van een schip. Die reizen duurden erg lang, jaren langer nog dan ik in de ruimte ben geweest. Maar ontdekkingsreizigers hebben dat er voor over. Ja, ik had dat ook wel gewild!”

Rariteitenkabinet en workshops tijdens de meivakantie
De tentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ is tot oktober 2018 te bezoeken. In de meivakantie kunnen de jonge bezoekers nog verder op ontdekkingsreis door het Maritiem Museum via een rariteitenkabinet en allerlei workshops.