Marine op scherp tijdens grote NAVO-oefening Joint Warrior

Marineschepen tijdens Joint Warrior. Foto: Defensie.

De Koninklijke Marine neemt de komende twee weken deel aan de grote internationale NAVO-oefening Joint Warrior. Maar liefst 32 marineschepen, vijf onderzeeboten, tien helikopters, 60 vliegtuigen en 7600 militairen vormen samen het deelnemersveld aan de omvangrijke NAVO-oefening, die vandaag start.

Ook Nederland doet mee met onder meer twee fregatten, een onderzeeboot, een mijnenjager en een Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD)-team.

Joint Warrior is een multinationale oefening die twee maal per jaar door het Verenigd Koninkrijk wordt georganiseerd in de Schotse wateren, waaraan marine-, luchtmacht- en landmachteenheden deelnemen. Het doel van de oefening is om een complexe omgeving te bieden waarin het Verenigd Koninkrijk, NAVO en andere geallieerde eenheden tactieken en vaardigheden kunnen trainen als onderdeel van een internationaal taakverband, een zogenaamde Combined Joint Task Force (CJTF). Gedurende Joint Warrior wordt een grote verscheidenheid aan realistische scenario’s beoefend. Dit varieert van optreden in crisis- en conflictsituaties tot het bestrijden van terroristische aanvallen, begeleiden van scheepvaart en evacueren van burgers.

Sterke Nederlandse deelname
Nederland is in deze oefening sterk vertegenwoordigd. Zo bestaat de Nederlandse deelname uit de Netherlands Maritime Forces Maritime Battle Staff, de fregatten Zr.Ms. Tromp en De Ruyter, de onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis, de mijnenjager Zr.Ms. Schiedam en Zr. Ms. Willemstad, en verschillende eenheden aan land. Volgens Commander Netherlands Maritime Forces Commandeur Kees Boelema Robertus wordt de Nederlandse bijdrage flink op de proef gesteld; “Een stevige uitdaging, maar ik ben er van overtuigd dat we hier een robuust antwoord op zullen vinden.” Naast Nederland doen ook, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Estland, België, Spanje en Zweden mee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Feb 2018 >>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

HISWA Amsterdam Boat Show

De HISWA vindt plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot, lifestyle & recreatie en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma, is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter.

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritime Industry 2018

Binnenvaart beurs Maritime Industry wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem op 29, 30 en 31 mei 2018. Met ruim 500 exposanten wordt de complete sector voor de binnenvaart vertegenwoordigd in de Benelux. Het exposantenprofiel bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →