Sluis-en Haven Informatie Punt op 31 maart geopend

Artist Impression van SHIP.

Op 30 maart wordt het Sluis-en Haven Informatie Punt (SHIP) geopend door gedeputeerde Elisabeth Post aan de noordkant van het sluizencomplex in IJmuiden. Met de opening van het SHIP is het mogelijk om het Noordzeekanaalgebied in al haar facetten te beleven. Ook is er aandacht voor de haven, ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de regio en beroepsmogelijkheden op het gebied van techniek. Hierbij wordt gekeken naar het nu en de toekomst. Vanaf 31 maart 2017 is het SHIP open voor publiek, 7 dagen in de week. 

Verdeeld over de 4 verdiepingen zijn er een tentoonstelling met een grote maquette van de sluis, ontvangst- en vergaderruimtes, een educatielokaal, een restaurant, een VIP-vergaderruimte met uitzicht over het sluizencomplex en een dakterras. Ook biedt het een goede gelegenheid om nieuwe doelgroepen te bereiken. Het SHIP biedt jongeren en werklozen werkervaringsplaatsen voor verschillende opleidingen, zoals receptionist.

Doelstelling van SHIP
De volgende communicatiedoelstellingen centraal:

  • Draagvlak: het behouden van in- en extern draagvlak voor de (bouw van) de nieuwe zeesluis en de havenactiviteiten in de regio.
  • Vestigingsklimaat: het versterken van de kracht van de zeehavens Amsterdam en het bekend maken van de nieuwe capaciteit bij (potentiële) klanten.
  • Bekendheid: het vergroten van de bekendheid van de havenregio als het gaat om werkgelegenheid, economische waarde en duurzaamheid en het versterken van de positionering van de Amsterdamse havens.
  • Enthousiasmeren: jongeren en hun ouders/verzorgers informeren over de beroepsmogelijkheden in de havenregio.

 

Het SHIP is een gezamenlijk project van het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied (NZKG) maar de omvang en financiële risico’s zijn te groot voor de uitvoeringsorganisatie van het Projectbureau NZKG. Daarom heeft de provincie zich bereid verklaard het SHIP onder haar verantwoordelijkheid te realiseren. Alle leden van het Bestuursplatform dragen financieel bij aan de realisatie van het SHIP. Inmiddels is SHIP gerealiseerd naast de Noordersluis. De bouw van de tentoonstelling is door de gezamenlijke partners begeleid waardoor de uitingen in de tentoonstelling op groot draagvlak kunnen rekenen. De exploitatie is voor vijf jaar uitbesteed. Gezien de doelstellingen van het SHIP en de mogelijk om als bedrijf gebruik te maken van de VIP-room en horecaruimte, met geweldig uitzicht, hebben diverse bedrijven zich als sponsor aangemeld.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2018 >>
MTWTFSS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Offshore Energy Exhibition & Conference in RAI Amsterdam

Op 22, 23 en 24 oktober wordt het Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) gehouden in RAI Amsterdam. Dit is Europa’s meest toonaangevende evenement voor de offshore energy sector. Het is uniek dat partijen die zich bezighouden met olie & gas, offshore wind en marine energy elkaar op één plek ontmoeten. De offshore energy sector is in transitie en OEEC biedt professionals de ideale plek om te netwerken, en na te denken over de toekomst van energiewinning op zee.

Offshore Energy Exhibition & Conference richt zich op technische, operationele en commerciële uitdagingen die gepaard gaan met de groei van de sector. Het driedaagse evenement biedt een platform waar naar schatting 570+ supply chain organisaties hun producten en services zullen tonen. Daarnaast is er gelijktijdig een conferentie dat belangrijke onderwerpen en oplossingen voor de offshore community behandelt.

Kijk voor meer informatie op www.offshore-energy.biz

read more >

EOC-Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Van 9 tot en met 11 november wordt de 3e editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Dit jaar staat de beurs in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. De smaakmakers op dit evenement zijn SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

SummerLabb, een initiatief van programmamaker Jan Douwe Kroeske, is een platform dat innovatie en wetenschap naar breder publiek brengt. Jan Douwe Kroeske vult aan: “Ik heb een bijzondere band met Den Helder door mijn werk voor Jules Unlimited en de samenwerking die wij hadden in 2016 met SAIL Den Helder. Het is heerlijk om in de Kop van Noord-Holland, in de buurt van de marine en scheepvaart, te mogen werken en te praten over duurzaamheid en innovatie.”

Duurzaam varen en verbouwen
“Daarnaast sluit de deelname van SummerLabb naadloos aan bij de beurspresentatie van Jorrit Jouwsma. Met zijn Sustainable Sailing/Sustainable Boats (S-boats) kan hij laten zien wat de oplossingen zijn voor duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen,” aldus Jet Sluik, beursmanager. “Ook oudere schepen met een traditioneel uiterlijk kunnen op een duurzamere manier worden ingezet. Dit jaar hebben we al verschillende aanmeldingen die tijdens de beurs duurzame mogelijkheden willen tonen, zo ook Ruys Scheepstimmerwerken met elektrisch varen en Econoord met warmtepompen.”

EOC hoofdsponsor
Hoofdsponsor van de Traditionele Schepen Beurs is maritiem verzekeraar EOC. De prijs van een toegangskaartje bedraagt bij een boeking via onze website 9 euro per persoon. Met dit kaartje heeft de bezoeker ook gratis toegang tot het Marinemuseum, het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

read more >